Головна Новини Бізнес податки У Кабміні прийняли законопроект про податки на смартфони і планшети, щоб захистити авторське право
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні прийняли законопроект про податки на смартфони і планшети, щоб захистити авторське право

Міністерство економіки розробило проект, який дозволить збирати податок за авторський контент при покупці кожного нового телефону, смартфона, ноутбука і планшета

15 червня 2020, 15:21 comments9948
Поділіться публікацією:

У Міністерстві економіки розроблено законопроект, згідно з яким при продажу нового смартфона, комп'ютера, планшета, і електронного носія інформації, приватні підприємства зможуть оподатковувати імпортерів медіаконтенту для компенсації правовласнику. Відповідний проект опублікований на сайті Верховної Ради і підлягає розгляду нардепами.

У Кабміні прийняли законопроект про податки на смартфони і планшети, щоб захистити авторське право

Логіка збору передбачає, що кожен власник смартфону або телевізора завантажує на пристрій музику, фільми, електронні книги і безкоштовно їх споживає. З-за цього страждають автори контенту. Для надання правовласникам винагороди імпортери техніки повинні включити у вартість товару збір за приватне копіювання і виплачувати його організації колективного управління (ОКУ), а вона буде виплачувати винагороду авторам.

Для початку імпортери повинні узгодити з ОКУ розмір збору по кожному виду техніки. Переговори з цього приводу почалися у квітні 2020 року, але результатів досі немає через  протиріччя між учасниками.

У свою чергу, Європейська бізнес-асоціація, яка представляє інтерес імпортерів, вважає запропоновані тарифи пережитком минулого. Асоціація переконана, що введення збору дасть ще більше переваг продавцям нелегальної техніки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Мінекономіки виступили проти введення другого рівня пенсійної реформи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини