Цивільна дружина Святослава Олійника отримує підряди в межах "Великого будівництва"

Діяльністю Святослава Олійника та його дружини зацікавилося НАБУ та ДФС

За даними українських ЗМІ, Національне антикорупційне бюро України зацікавилося майном голови Дніпропетровської облради Святослава Олійника. У зв'язку з цим НАБУ відновило розслідування стосовно чиновника за статтею 366-1 КК, яка передбачає покарання за будь-яку недостовірну інформацію, зазначену в деклараціях.

Крім того, Державна фіскальна служба виявила цікавість до цивільної дружини Олійника - Ірини Гунази. Стосовно неї в ДФС нібито відкрили справу за статтями 209, а саме "Легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом" і 212 - "ухилення від сплати податків (ст. 212).

За короткий термін Ірина Гуназа придбала кілька земельних ділянок в Словаччині, Київській та Дніпропетровській областях, самому Дніпрі і в Павлограді.

Журналісти видання РБК-Україна пов’язують різке збагачення сім’ї з діяльністю компанії "УПС", яка належить жінці Олійника.

Компанія "УПС" - основний підрядник з виконання державних замовлень в дорожньому будівництві та ремонті в Дніпропетровській області.

Останнім часом "УПС" почала отримувати ще більше тендерів, але при цьому якість робіт почала викликати ще більше питань. Більшість ремонтів так і не були завершені.

До того ж компанія отримує підряди в рамках "Великого будівництва" президента. Та великих змін на дорогах Дніпропетровщини так і не спостерігається.

Оскільки "Велике будівництво" - програма глави держави, компанія "УПС" та безпосередньо Святослав Олійник б'ють по особистому рейтингу Володимира Зеленського.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляли, що Святослав Олійник може виявитися причетним до присвоєння державної землі.