Пов'язана з ім'ям міністра екології Абрамовського фірма отримала від держави 26 контрактів на 3,5 млрд грн

ЗМІ повідомляють, що фірма «Ріола-Модуль» протягом 4 років систематично отримувала держзамовлення

ТОВ "Риола-Модуль" з 2016 до середини 2020 року отримало від держави 26 контрактів на загальну суму 3,524 млрд грн. Про це пише "Капітал".

За даними українських ЗМІ, найбільшим замовником було ДП "Укрмедпроектбуд". Цьому підприємству належать 9 контрактів на 2,5 млрд грн за проектом будівництва "сучасного лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит". "Дзеркало тижня" раніше повідомляло, що медичне обладнання для "Охматдит", де генеральним підрядником будівництва була "Ріола-Модуль", було куплене за ціною вище ринкової.

Ще одним замовником ЗМІ називають КП "Обласна лікарня інтенсивного лікування Маріуполя". Тоді ТОВ "Ріола-Модуль" підписала 8 договорів на суму 281 млн грн за проектом капремонту лікувального закладу. А в середині листопада 2019 року, за даними ЗМІ, поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом завищення вартості матеріалів в 2 рази з боку ТОВ "Ріола-Модуль".

Видання пише, що 19 листопада 2019 року компанія отримала 265 млн грн від Житомирської міськради за будівництво Палацу спорту. А в 2017-2019 роках ТОВ "Ріола-Модуль" підписало контакти на суму в 153 млн грн на реконструкцію поліклініки в Слов'янську для КП "Обласний госпіталь для ветеранів війни Святогорська".

Журналісти повідомляють, що тоді не обійшлося без скандалу - було відкрито кримінальне провадження за фактом завищення вартості матеріалів. Розслідування триває, однак слідство встановило, що вартість матеріалів також завищена в 2 рази. Крім того, на офіційному порталі Уповноваженого органу з питань закупівель відсутня інформація про укладені договори на розробку проектно-кошторисної документації по вищевказаній закупівлі, що свідчить про необґрунтованість формування цін на товари та послуги.

Також ЗМІ пишуть про аналогічні звинувачення про завищення ціни і чергове кримінальне провадження "Ріола-Модуль" через контракти з Донецькою ОДА по реконструкції загальноосвітньої школи в Слов'янську на суму 132 млн грн. Журналісти пишуть, що 26 січня 2018 року поліція відкрила справу через зрив термінів будівельних робіт і переплат державних коштів при реконструкції Загальноосвітньої школи в Слов'янську.

Відзначимо, ТОВ "Ріола-Модуль" пов'язують з міністром охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Романом Абрамовським. Згідно з офіційними даними чиновник обіймав посаду заступника директора ТОВ "Ріола-Модуль" з липня 2012 по січень 2013 року і з грудня 2014 по лютий 2015 року.