Головна Новини Бізнес Агро Коли перестануть рости ціни на продукти в Україні - прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли перестануть рости ціни на продукти в Україні - прогноз

Ціни на продовольство підвищилися в усьому світі

18 лютого 2021, 07:00
Поділіться публікацією:

Світові ціни на продовольство на тлі коронакризи рекордно зросли, про що свідчать дані Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Це, звичайно ж, відбилося і на Україні. Про це розповів виданню "Коментарі" голова Національної Ради економічного розвитку і Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Коли перестануть рости ціни на продукти в Україні - прогноз

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Так, на внутрішньому ринку України це почало відбиватися з березня минулого року, коли багато країн стали резервувати продовольство, закладати щось у державний резерв. Ціни на зернові, олійні культури пішли вгору, в тому числі й у нас. Потім опустилися, але не до тієї позначки, з якої стартували.

Як зазначає голова Національної Ради економічного розвитку і Української асоціації постачальників торговельних мереж, була й інша величезна проблема через коронакризу — це проблема логістики. Багато країн стали обмежувати ввезення-вивезення продукції, впали вантажоперевезення, а компанії втратили, не смоли поставляти за тими контрактами, які були.

"Зараз йде черговий виток зростання цін на продукти. Можливо, до наступного врожаю, — прогнозує експерт Олексій Дорошенко. — Україна менше зібрала минулого року, ніж роком раніше (насамперед через погодні катаклізми). Але компенсувала частково шляхом зростання цін на агропродукцію. Поки бачимо, що якщо є сніг, буде достатня вологість в грунті. Є шанс, що врожайність буде вище. Це, а також подолання пандемії і її наслідків у вигляді карантинів, можливо, дозволить стабілізувати ціни".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, коли і на які продукти в Україні підскочать ціни. Зроблено детальний прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Константин

19 лютого 2021, 11:15

Мы занимаемся перевозками компания "Бизон-Транс" явно замечен спад спроса на наши услуги, что будет дальше не можем спрогнозировать, то думали карантин пройде, и все вернётся хотя бы на свои места. А нет. bison-trans.com

Олег

18 лютого 2021, 17:16

Вот так и выбирай : коммуналка или продукты) https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/regulyator-odobril-povyshenie-tarifa-na-peredachu-ukrenergo-do-316-08-grn-mvt-ch

Правдоруб

18 лютого 2021, 08:17

Очередной обман!!! Все эти проблемы создали искусственно!!! Идет геноцид Украинского народа и если его не остановить уничтожив бунду (власть), олигархат процесс будет не обратим!!! Но терпилам пофиг на все это. Украину по кускам распродает, пофиг. А когда в скором времени будут отбирать у вас квартиры тоже будет пофиг... Тупой принцип: моя хата с краю не сработает!


Новини