Коли в Україні впадуть ціни на кавун

Експерти зробили прогноз цін на кавуни

Цього року кавуни в Україні почали продавати пізніше, ніж зазвичай. Причиною тому стали погодні умови, які, до того ж, зіпсували велику кількість урожаю цього літа. Тому й ціна на ягоду поки також завищена.

Консультант Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва Валерій Федоренко зазначає, що спад цін на кавун може відбутися вже найближчими днями. Також він зазначив, що в цьому році кавуни почали продавати всередині липня, що на два тижні пізніше, ніж стартує сезон продажу цієї ягоди.

Що стосується цін, то вже через пару днів після початку продажів на українських ринках вартість кавуна з полів становила 8 гривень за кілограм. До слова, диня в той же період продавалася по десять гривень за кіло. А вже через два дні ціни впали. Кілограм кавуна обходився покупцям вже у 6,50. А ціна на диню і зовсім впала більш ніж удвічі - кілограм вже коштував 4 грн.

Згідно з прогнозами Валерія Федоренка, стабільної ціни на кавуни не буде ще приблизно до 20 серпня. А після цього на ринках з'явиться український кавун, який вирощувався без поливу.

Нагадаємо, що житель Запорізької області вирішив перевірити перші кавуни на нітрати. Він придбав на одному з ринків кавун і перевірив його за допомогою нітрат-тестеру. Результат його шокував. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" інформувало читачів про те, як правильно вибрати кавун. Експерт дав кілька корисних порад щодо вибору ягоди. Крім того, експерт розповів українцям, коли краще почекати з покупкою кавуна.