Головна Новини Бізнес Агро Українці все рідше купують полуницю
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці все рідше купують полуницю

У цьому сезоні аграрії змушені знижувати ціну на полуницю, але попит на неї продовжує знижуватися

16 червня 2020, 23:48 comments1933
Поділіться публікацією:

У поточному сезоні українські аграрії продовжують постачати на ринки велику кількість полуниці, але попит на неї продовжує триматися досить низько. Про це передає видання "Агротер", посилаючись на дані моніторингу EastFruit.

Українці все рідше купують полуницю

Відзначається, що постачальники навіть знижують вартість ягоди до 40-55 грн за кілограм, але це не покращує ситуації.

"Знижувати ціни в цьому сегменті виробники змушені у зв'язку зі стрімким збільшенням врожаю полуниці в місцевих господарствах, в той час як попит на цю продукцію залишається досить стриманим", — зазначено в повідомленні.

Зазначається, що на початку червня минулого року обсяги пропозиції полуниці на ринку були значно більше, ніж сьогоднішні. В результаті під тиском сильної конкуренції українські садівники були змушені продавати цю ягоду в середньому на 40% дешевше, ніж сьогодні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рекордно високі ціни на полуницю у цьому сезоні обіцяли буквально подвійний дохід для підприємців.

Основна причина високих цін – несприятливі погодні умови. Оскільки в нашій країні протягом останніх двох місяців спостерігалися хвилі заморозків: це вдарило не тільки по виробникам ягід, але і за тим фермерам, які вирощують яблука, черешню, сливу та абрикос. Крім того, постраждали посіви озимих зернових і олійних культур.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини