Головна Новини Бізнес Агро В Об’єднаних Арабських Еміратах намагаються створити штучний аналог українському чорнозему
commentss НОВИНИ Всі новини

В Об’єднаних Арабських Еміратах намагаються створити штучний аналог українському чорнозему

Науковці з Абу-Дабі працюють над перетворенням пустельного піску в родючі землі

26 жовтня 2020, 15:42 comments1743
Поділіться публікацією:

Через розлагодження встановлених каналів імпорту під час пандемії, вчені ОАЕ взялися шукати шляхи вирішення проблеми браку стабільного джерела продовольства, які вбачають в вивченні властивостей чорнозему. Про це повідомляє superagronom.com з посиланням на Euronews.com.

В Об’єднаних Арабських Еміратах намагаються створити штучний аналог українському чорнозему

Фото: UA.News

Пандемія COVID-19 виявила слабкі місця навіть в стабільній економіці Об’єднаних Арабських Еміратів. Відтак влада стурбована тим, що держава майже повністю залежить від імпорту продукції продовольства з інших аграрних країн. Через карантинні обмеження на імпорт в країну призвели до дискусії щодо того, як найкраще стимулювати розвиток сільського господарства в державі. У зв’язку з цим, дослідники розробляють штучний родючий ґрунт на основі пустельного піску, але який за властивостями буде подібний до українського чорнозему.  

Науковці Університету Халіфи в Абу-Дабі отримали перші результати дослідження: проби, над якими раніше працювали, продемонстрували схожість за структурою, пористістю та родючістю ґрунтів до зразків з України та Таїланду.

Створення власної аграрної бази забезпечить країні додаткові джерела надходження харчових продуктів та локалізує  сільськогосподарське виробництво.

Дослідники наголошують, що є ряд різних агрокультур, які надто важко або взагалі неможливо вирощувати в ОАЕ. Це, наприклад, рис і пшениця. Їм необхідна велика кількість води та вологи для отримання хорошого врожаю. Ґрунт дасть змогу контролювати природні ресурси та використовувати їх відповідно до технологій вирощування культур, а також краще утримувати вологу у порівнянні з тими ґрунтами, які є в ОАЕ.

Раніше "Коментарі" писали про 5 корисних порад для любителів авокадо. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини