Головна Новини Бізнес Агро В Україні значно подорожчає ще один продукт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні значно подорожчає ще один продукт

Цього року аграрії зібрали малий урожай

22 грудня 2020, 13:26 comments2441
Поділіться публікацією:

Зовсім скоро в Україні значно подорожчає ще один необхідний в кожному будинку продукт. Експерти повідомляють про подорожчання борошна, а станеться воно через те, що в цьому році аграрії зібрали невисокий урожай зернових.

В Україні значно подорожчає ще один продукт

ФОТО: З відкритих джерел

У 2020 році в Україні намолотили 65 мільйонів тонн зернових і зернобобових. Це майже на сім мільйонів тонн менше, ніж минулого року. Тому вартість борошна вже почала збільшуватися, запевняють виробники. Зростання цін відбувається тому, що 90% його собівартості — це пшениця.

Чого не скажеш про м'ясо, а конкретно про свинину, яка подешевшала на українських ринках і в магазинах. На думку фахівців, важливу роль в тенденції зниження цін також грає зменшення попиту на свинину з боку закладів громадського харчування та готелів, які у зв'язку з карантинними заходами були змушені обмежити роботу. Частина кафе і ресторанів зовсім "не пережила" першого локдауну.

Раніше стало відомо, яким буде новорічне меню та яку суму застілля потягне з кишені українців. Традиційно напередодні Нового року аналітики підрахували, у скільки в цьому році українцям обійдеться новорічний стіл. Портал "Коментарі" дізнався, яку суму потрібно буде віддати за традиційні страви святкового застілля.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, платити за доставку газу доведеться більше. Тарифи на транспортування газу для частини українців злетять з нового року 2021 року на 80%. Українські експерти проаналізували таке рішення уряду та оцінили необхідність та доцільність підвищення тарифу й ризики неплатежів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини