Головна Новини Бізнес Агро Зварити борщ в Україні стало дешевше
commentss НОВИНИ Всі новини

Зварити борщ в Україні стало дешевше

Аграрії відзначають помітний спад цін на овочі для борщу, що пояснюється високою врожайністю

23 серпня 2020, 19:16
Поділіться публікацією:

Ціни на овочі, які включені в так званий "борщовий набір", стали на порядок дешевше, ніж в червні. Про це повідомляє видання "Перший діловий" , посилаючись на дані Державної служби статистики.

Зварити борщ в Україні стало дешевше

Так, згідно з даними,   незважаючи на подорожчання більшості продуктів, в червні овочі борщового набору навпаки, почали дешевшати. А вже в липні ціни знизилися на 15%, і зараз середня вартість кілограма моркви становить 8 гривень, а картоплю продають по 5 гривень / кг.

Експерти відзначають, що причиною такої тенденції став хороший урожай, який сформував надлишок пропозиції. Відомо, що в минулому році місцеві аграрії не змогли до кінця задовольнити попит українського ринку в овочах борщового набору. Як наслідок, їх доводилося імпортувати, тому ціни були вище.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окрема категорія українців може залишитися без субсидій .

"Якщо помилився працівник служби, то від людини нічого не заберуть, бо це не його вина. Якщо людина неправильно подав документи — це вже зовсім інша справа. А в разі, якщо він подає декларацію і забув про доходи — це вже не зовсім правомірне дію ", — розповів радник міністра соцполітики Микола Шамбор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини