Головна Новини Бізнес бюджет Як закрити “діру” в бюджеті України - політик
commentss НОВИНИ Всі новини

Як закрити “діру” в бюджеті України - політик

За словами Тимофія Милованова, Україна не обійдеться без додаткових запозичень

8 грудня 2020, 08:40
Поділіться публікацією:

Радник керівника Офісу Президента Андрія Єрмака Тимофій Милованов розповів, як можна вирішити проблему з недофінансуванням окремих галузей в українському Бюджеті.

Як закрити “діру” в бюджеті України - політик

Як закрити “діру” в Бюджеті України - політик. Фото: golos.ua

За його словами, закрити "діру" в бюджеті можна буде тільки за допомоги додаткових запозичень, як внутрішніх, так і зовнішніх. Головна проблема, яка спіткає  Україну на цьому шляху -  висока відсоткова ставка.

Милованов заявив, що Міністерство фінансів має обов'язково знайти кошти, аби профінансувати частину, якої не вистачає. До того ж Мінфін вже створив план з реалізації цього питання.

"План у Міністерства фінансів є. Цей план я бачив. Він реалістичний, але його потрібно зробити. За цим потрібно слідкувати. І я думаю тут нам  разом десь треба працювати, щоб ми цей рік закінчили з виконанням бюджету”, — прокоментував Тимофій Милованов.

Нагадаємо, що дослідження Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління Київської школи економіки, визначило, що в бюджеті  України 2020 не вистачає 65 мільярдів гривень. В той час фінансування таких важливих сфер як Міністерство охорони здоров'я, Міністерство оборони, Державне будівництво — обмежене.

Нагадаємо, що в оновленому Бюджеті-2021 відклали підвищення мінімальної заробітної плати на пів року. Так, якщо раніше планувалося підвищити мінімалку до 6,5 тис. грн вже з липня наступного року, то тепер це може статися не раніше 1 грудня.

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, що українці за 10 років втратили трильйон доларів. Такий показник з’ясували експерти й аналітики, які разом з урядом, народними депутатами, бізнесом провели економічний аудит країни, назвавши його Re:Think.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван

8 грудня 2020, 10:02

Як мінімум: Не фінансувати окуповані теритторії. На сьогоні тільки донецькі окупанти винні 1,6 млрд. Припинити практику величезних зарплат (керівник пошти отримує 1 млн.,а працівник 6-8 тис. - це абсурд. Красти будуть з будь-якими зарплатами, бо чим більше вкрадеш тим менше відповідальність.


Новини