До бюджету України надійшов транш від Уряду Канади: про яку суму йдеться

Канада входить в п’ятірку найбільших надавачів бюджетної підтримки Україні

Сьогодні, 17 жовтня, Уряд Канади надав Україні черговий фінансовий транш у розмірі 400 млн канадських доларів, що еквівалентно приблизно 300 млн доларів США. Ці кошти вже надійшли до Державного бюджету України. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Загалом, з моменту початку повномасштабної війни, Канада надала Україні пряму бюджетну підтримку на суму 5,4 млрд доларів США. Цього разу кошти виділено на вигідних умовах: кредитний термін становить 10 років, процентна ставка — 1,5% річних, а пільговий період, під час якого відсотки не нараховуються, триватиме 4,5 роки.

Канада входить в п’ятірку найбільших надавачів бюджетної підтримки Україні з лютого 2022 року. Завдяки залученим коштам ми маємо змогу і надалі зберігати фінансову стабільність в Україні та забезпечувати пріоритетні видатки державного бюджету. Дякую Уряду Канади за незмінну підтримку, — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, що 11 жовтня Міністр фінансів підписав Четверту додаткову угоду з Урядом Канади щодо залучення цього кредиту.

Також зазначимо, що громадяни Німеччини дедалі частіше ставлять питання щодо правильності продовження підтримки України. Тим часом в уряді визнали, що німцям не пояснили, чому важливо підтримувати українців.