Екс-міністр розповів, через що бюджет України втрачає десятки мільярдів гривень

Володимир Омелян вважає, що владі варто нарешті вирішити проблему нелегальних сигарет

Через незаконну торгівлю тютюновими виробами, яка останнім часом сягнула 22%, бюджет України втрачає десятки мільярдів гривень. Як інформує видання "Коментарі", про це зазначив у себе в Facebook екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Екс-міністр закликає українську владу нарешті серйозно взятися за вирішення проблеми нелегальних тютюнових виробів в Україні. Адже проблема призводить до втрат бюджету України на десятки мільярдів гривень.

"Не вперше за сьогодні бачу обурення влади, що частка нелегальних тютюнових виробів на ринку перевалила за 22%. Публічною ця інформація стала лише завдяки American Chamber of Commerce in Ukraine, хоча, насправді, чудово і давно відома утаємниченим особам, зокрема, з правоохоронних органів" - заявив Володимир Омелян.

За словами екс-міністра, "якщо ж це обурення не показове, а є справді бажання ліквідувати схеми і збільшити надходження до державного бюджету на десятки мільярдів гривень на рік - рекомендую на закриту нараду за участю Президента України запросити народних депутатів Холодова і Арахамію. Переконаний, у них є розуміння ситуації і за підтримки Президента вони здатні на подвиг" - впевнений Володимир Омелян.

Також він порадив, аби на нараді був присутній безпосередньо керівник Офісу президента України.

"Гроші Україні зараз дуже потрібні! Війна стосується кожного!" - заявив Володимир Омелян.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у "Слузі народу" вимагають від президента Володимира Зеленського відреагувати на вчинок заступника Єрмака.