Головна Новини Бізнес бюджет Мінімалка-2021: на яку зарплату можуть розраховувати українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінімалка-2021: на яку зарплату можуть розраховувати українці

Стало відомо, на скільки підвищиться мінімальна зарплата українців

17 грудня 2020, 14:50 comments2234
Поділіться публікацією:

Мінімальна зарплата українців у 2021 році зросте двічі. Про це повідомляється в матеріалі "Коментарів" .

Мінімалка-2021: на яку зарплату можуть розраховувати українці

Фото з відкритих джерел

Так, 15 грудня Верховна Рада України прийняла головний кошторис країни на 2021 рік у другому читанні.

Згідно з документом, з 1 січня мінімальна зарплата в Україні виросте на 20% — до 6 тис. грн, а друге підвищення (до 6500 грн) до другого читання перенесли з 1 липня на 1 грудня.

На думку аналітика "ТелеТрейд" Сергія Родлера, підвищення мінімальної зарплати повинно вкрай негативно позначитися на становищі бізнесу, особливо малого, адже разом із нею виростуть й обов'язкові виплати до бюджету. Експерт вважає, що рішення про зростання мінімалки є суто політичним і навряд чи здатне привести до реального поліпшення матеріального становища громадян. Швидше, ще більше число підприємців отримають мотивацію до скорочення штату і відходу в тінь.

"У зв'язку з цим користь для бюджету від зростання податків абсолютно неочевидна, — вважає Родлер. — Якщо уряд і може потягнути збільшення мінімалки, то навряд чи здатний буде надати належну підтримку бізнесу в умовах слабкої споживчої активності".

Нагадаємо, українські експерти спрогнозували, що буде з цінами у 2021 році та до якого рівня дійде інфляція.

Як повідомлялося раніше, за статистикою українські жінки заробляють менше чоловіків: якщо середня "чоловіча" зарплата за підсумками другого кварталу 2020 року становить 12 159 грн, то "жіноча" — всього 9740 грн. Така несправедливість не сховалася від пильного ока прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який зазначив, що в Україні досі є проблема, пов'язана з дискримінаційним ставленням до жінок з боку роботодавців. І ця ситуація призвела до того, що розрив в зарплаті між чоловіками та жінками досягає в різних галузях 25%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини