Головна Новини Бізнес бюджет Мінкульт виділить Сенцову 25 млн грн на зйомки нового фільму
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінкульт виділить Сенцову 25 млн грн на зйомки нового фільму

Глава Мінкульту Олександр Ткаченко пояснив такий вибір перемогою кінопроекту Олега Сенцова ще у 2012 році

9 липня 2020, 14:58 comments1236
Поділіться публікацією:

Міністерство культури виділить 25 млн грн на допомогу в реалізації кінопроєкта режисера Олега Сенцова, який він представив на конкурсі у 2012 році., ще до свого ув'язнення в Росії. Як написав на своїй сторінці у Facebook глава Мінкульту Олександр Ткаченко, сценарій фільму має назву "Носоріг".

Мінкульт виділить Сенцову 25 млн грн на зйомки нового фільму

Як зазначив Ткаченко, після перемоги на презентації даного проєкту, з Сенцовым двічі намагалися підписати договір для інвестування в зйомки, але з об'єктивних причин терміни переносилися. Потім, через ще більш незалежну від Сенцова причину, він не міг займатися режисерською роботою протягом п'яти років.

"Сьогодні Рада одноголосно проголосував "за" по укладенню контракту на фінансування фільму. Виділені кошти становитимуть 50% від загального кошторису стрічки. Тепер Олег зможе знову повернутися на екрани", — зазначив міністр.

При цьому Ткаченко додав, що дане рішення є відновленням історичної справедливості, а фінансування фільму Сенцова — це нормальний борг держави перед політичним в'язням країни-агресора.

"Початок зйомок заплановано на осінь. На фільм чекає не лише український глядач, але й увесь світ. Вірю в його успіх на міжнародному рівні!", — зазначив міністр.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава Мінкульту Олександр Ткаченко розповів про те, як українські ЗМІ вміло маніпулюють інформацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини