Головна Новини Бізнес бюджет В Україні зростуть розміри аліментів на дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростуть розміри аліментів на дітей

Перегляд аліментів викликаний зростанням розміру прожиткового мінімуму

1 грудня 2020, 10:49
Поділіться публікацією:

З 1 грудня 2020 року в Україні зросте прожитковий мінімум. В результаті цього виростуть і прив'язані соціальні виплати, в тому числі збільшиться сума аліментів на дитину.

В Україні зростуть розміри аліментів на дітей

ФОТО: З відкритих джерел

Сімейний кодекс України передбачає різні розміри аліментів на дітей, які повинні бути визначені рішенням суду. Зокрема, мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину повинен становити не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

З 1 грудня 50%-й мінімальний розмір аліментів складе 960,50 гривень на дитину до 6 років (це на 31 гривню більше в порівнянні з липнем) і 1197,50 гривень для дітей від 6 до 18 років (плюс 38,50 гривень).

Якщо платник аліментів має достатній заробіток, то суд може рекомендувати йому виплачувати аліменти в розмірі 100%-го прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

З 1 грудня це 1921 гривня для дітей до 6 років (на 62 гривні більше в порівнянні з липнем), 2395 гривень для дітей від 6 до 18 років (плюс 77 гривень).

Нагадаємо, що у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму, в Україні виростуть і пенсії. Вони будуть підвищуватися з урахуванням наднормативного стажу людини, доплати до мінімального розміру пенсій, підвищень, які розраховуються виходячи з прожиткового мінімуму.

Міністерство соціальної політики розробило календар підвищення пенсій з нового року. Як повідомляє міністр Марина Лазебна, мінімальна пенсія громадянам, яким виповнилося 65 років, підвищиться на 400 гривень. Загалом уряд направив 1,5 мільярдів гривень на виплати пенсіонерам.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини