Головна Новини Бізнес новини компаній АПІТУ попросило «АЛЛО» покинути асоціацію після скандалу з ухиленням від сплати податків - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

АПІТУ попросило «АЛЛО» покинути асоціацію після скандалу з ухиленням від сплати податків - ЗМІ

Скандал пов'язаний з інформацією про несплату компанією «АЛЛО» податків через платіжну систему «ГлобалМані» та ФОПи

22 грудня 2020, 14:45 comments1169
Поділіться публікацією:

Правління Асоціації підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) попросило покинути цю асоціацію компанії, пов'язані брендом "АЛЛО" (мережа магазинів "АЛЛО") через скандал і публікації про те, що ця мережа ввозить і реалізує товари з використанням ФОПів і ухилення від сплати податків через платіжну систему "ГлобалМані" (GlobalMoney). Про це у своєму Facebook повідомив журналіст Євген Плінський, опублікувавши лист АПІТУ.

АПІТУ попросило «АЛЛО» покинути асоціацію після скандалу з ухиленням від сплати податків - ЗМІ

Фото: golos.ua

У листі на ім'я Дмитра Деревицького (засновник мережі "АЛЛО"), SEO мережі Максима Раскіна і ТОВ "Цифротех" правління АПІТУ висловлює заклопотаність публікаціями в ЗМІ щодо дій керівництва мережі "АЛЛО" та на додаток до листа прикладає приклади довгих і системних порушень вимог законодавства , в тому числі факти продажу товарів у магазинах мережі "АЛЛО" з нефіскальними чеками від ФОП.

АПІТУ також інформує про те, що розглядає можливість ініціювання загальних зборів асоціації із запрошенням на нього народних депутатів, представників митної і податковий служб, журналістів.

Як повідомляли "Вести. Юа" , Головне слідче управління ДФС України та Головне управління протидії економічним правопорушенням ДФС України під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генпрокурора минулого тижня провели обшук в мережі "Алло".

Була задіяна платіжна система GlobalMoney (ТОВ "ГлобалМані"), ТОВ "ГАСО 17", а також АТ "БАНК АЛЬЯНС", пише видання "Голос. Юа". Попередньо встановлено, за даними "Голос. Юа", що посадові особи ТОВ "ГлобалМані" (36425142) здійснювали фінансові операції з ТОВ "Алло" (30012848) і ТОВ "ГАСО 17" (43030798) в період з листопада 2019 року по березень 2020 року на загальну суму 807,4 млн грн, що мають ознаки шахрайства з фінансовими ресурсами та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

Ці факти, а також інші в своєму Facebook опублікував також і Євген Плінський.

Нагадаємо, ДФС України та Головне управління протидії економічним правопорушенням під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генпрокурора минулого тижня провели обшук в мережі "АЛЛО" .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини