АПІТУ попросило "АЛЛО" покинути асоціацію після скандалу з ухиленням від сплати податків - ЗМІ

Скандал пов'язаний з інформацією про несплату компанією «АЛЛО» податків через платіжну систему «ГлобалМані» та ФОПи

Правління Асоціації підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) попросило покинути цю асоціацію компанії, пов'язані брендом "АЛЛО" (мережа магазинів "АЛЛО") через скандал і публікації про те, що ця мережа ввозить і реалізує товари з використанням ФОПів і ухилення від сплати податків через платіжну систему "ГлобалМані" (GlobalMoney). Про це у своєму Facebook повідомив журналіст Євген Плінський, опублікувавши лист АПІТУ.

У листі на ім'я Дмитра Деревицького (засновник мережі "АЛЛО"), SEO мережі Максима Раскіна і ТОВ "Цифротех" правління АПІТУ висловлює заклопотаність публікаціями в ЗМІ щодо дій керівництва мережі "АЛЛО" та на додаток до листа прикладає приклади довгих і системних порушень вимог законодавства , в тому числі факти продажу товарів у магазинах мережі "АЛЛО" з нефіскальними чеками від ФОП.

АПІТУ також інформує про те, що розглядає можливість ініціювання загальних зборів асоціації із запрошенням на нього народних депутатів, представників митної і податковий служб, журналістів.

Як повідомляли "Вести. Юа" , Головне слідче управління ДФС України та Головне управління протидії економічним правопорушенням ДФС України під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генпрокурора минулого тижня провели обшук в мережі "Алло".

Була задіяна платіжна система GlobalMoney (ТОВ "ГлобалМані"), ТОВ "ГАСО 17", а також АТ "БАНК АЛЬЯНС", пише видання "Голос. Юа". Попередньо встановлено, за даними "Голос. Юа", що посадові особи ТОВ "ГлобалМані" (36425142) здійснювали фінансові операції з ТОВ "Алло" (30012848) і ТОВ "ГАСО 17" (43030798) в період з листопада 2019 року по березень 2020 року на загальну суму 807,4 млн грн, що мають ознаки шахрайства з фінансовими ресурсами та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

Ці факти, а також інші в своєму Facebook опублікував також і Євген Плінський.

Нагадаємо, ДФС України та Головне управління протидії економічним правопорушенням під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генпрокурора минулого тижня провели обшук в мережі "АЛЛО" .