Головлікар Семенів у "Феофанії" покриває голову Центру превентивної медицини ГУД Перепаді, - ЗМІ

У ЗМІ з'явилася інформація про сумнівні закупівлі в клінічній лікарні "Феофанія" Головного управління справами

Керівник Центру превентивної медицини Головного управління справами Ольга Перепаді нібито причетна до сумнівних дій головного лікаря Клінічної лікарні "Феофанія" ГУС Ігоря Семеніва. Про це повідомляє видання "Апостроф".

"На початку червня "Феофанія" з подачі Перепаді, яка керує Центром превентивної медицини ГУС, обзавелася системою для ПЛР в реальному часі CFX96 Dx. Купили в "АЛТ Україна ЛТД" за 1,02 млн гривень. Однак ця ж компанія на своєму сайті продає цю систему за 900 тис. гривень. Тобто "Феофанія" переплатила 120 тис. державних гривень", - зазначає автор статті.

При цьому, далі підкреслюється, що ринкова вартість такого обладнання стартує від 700 тис. гривень, що свідчить про те, що "Феофанія" з фактичного схвалення Перепаді могла переплатити 320 тис. гривень.

Водночас у статті "Апострофа" йдеться про те, що Перепаді обіймає посаду лікаря-онколога в "Феофанії" і отримує за це зарплату, хоча прийому пацієнтів вона нібито не веде.

Разом з тим в матеріалі особливо акцентується увага на тісному зв'язку Перепаді з косметологічною клінікою "Поліс-Мед".

"Настільки тісний, що свою особисту сторінку в Інстаграмі вона назвала ім'ям цієї клініки", - пише автор статті.

Автор публікації особливо акцентує увагу на тому, що співзасновницями "Поліс-Меду" є раніше пересічні медпрацівники Ірина Пилипенко Людмила Недєльська, а також вказує на повну відсутність згадок про клініку в Інтернеті.

Крім того, у матеріалі сказано, що Перепаді нібито уникає декларування реального доходу.

Так, відзначаючи, що у 2016-2017 роках офіційно зареєстрований дохід Перепаді становив 6 тис. дол. і 9 тис. дол., у повідомленні зазначено: її витрати за цей період абсолютно не відповідали зазначеному заробітку.

"У грудні 2016 року на матір Перепаді була зареєстрована квартира в Києві, вартістю близько 250 тис. доларів. Там зараз живе сама Перепаді з сином. А вже в січні 2017-го в цьому ж будинку на її матір було зареєстровано ще і 2 машиномісця середньою вартістю в 60 тис. доларів. У цьому ж році Перепаді витратила на відпочинок 11 тис. доларів", - наголошує автор матеріалу.

Підсумовуючи, у статті висувається припущення про можливе пособництві керівництва ДУС діям Семеніва-Перепаді.

"Чи може в. о. керівника ГУС Ігор Лисий бути не в курсі того, що "Феофанія" забезпечує Перепаді та її сім'ї елітне житло, шикарний відпочинок і взагалі багате життя (якщо навіть не бути в долі)? Як і може про це не знати його заступник Дмитро Слободянюк, керівний профільним Управлінням охорони здоров'я та санаторно-курортних установ ГУС?", - запитує автор видання.

Нагадаємо, українцям дозволили лікуватися в елітній лікарні "Феофанія".