Головна Новини Бізнес новини компаній Господарський суд міста Києва може сприяти рейдерській схеми - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Господарський суд міста Києва може сприяти рейдерській схеми - ЗМІ

Рейдери, яких представляє юридична фірма "Онопенко і партнери", мають намір заволодіти майном компанії "Тутковський"

3 жовтня 2020, 15:26
Поділіться публікацією:

7 жовтня 2020 року Господарський суд міста Київ може затвердити передачу майна компанії "Тутковський" рейдерам, пояснюючи своє рішення фіктивним договором. Варто звернути увагу, що рейдерів представляє юридична фірма "Онопенко і партнери", кінцевим бенефіціарним власником якої є Василь Онопенко, колишній голова Верховного Суду України. Про це повідомляє News One.

Господарський суд міста Києва може сприяти рейдерській схеми - ЗМІ

Господарський суд м.Києва

Спроба присвоєння майна незаконним шляхом пов'язана з "банкопадом" 2015 року. Виробничий комплекс в той час виступав заставою по кредиту в банку, який носив назву "Український професійний банк". Він був визнаний неплатоспроможним і опинився під управлінням тимчасової адміністрація. Після ж зупинення операцій посадові особи банку підписали незаконний договір про передачу прав вимоги на майно банку "Український капітал". Договір був визнаний Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Фонд на відкритих законних торгах продав право вимоги новому власнику, який має відповідні юридичні права, в цивілізований спосіб.

Але тепер рейдери здійснюють нову спробу легітимізувати цей договір через рішення Господарського суду міста Києва. Історія зв'язків судді Д. Баранова і колишнього голови Верховного суду В. Онопенко невідома. Є вагомі підстави вважати, що рішення суду може бути винесене на користь клієнтів адвокатського бюро В. Онопенко. Це завдасть шкоди державі і вкладникам банку. Кошти за право вимоги були сплачені Фонду гарантування вкладів і вже роздані вкладникам банку.

У разі успішної реалізації рейдерської схеми, компенсувати втрати будуть з державного бюджету. Антирейдерським комісіям та офісах протидії рейдерству доведеться впритул зайнятися справою компанії "Тутковський" і банку "Український капітал".

Як повідомляло видання "Коментарі", суд зобов'язав НБУ виплатити 130 мільйонів гривень банку Януковича.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини