Хто став першим платником податків в Україні серед компаній - підсумки 2020

"Метінвест" увійшов до трійки лідерів серед платників податків

Група компаній "Метінвест" стала першим за величиною платником податків в Україні серед приватних компаній. За результатами 2020 року вона має поповнила державний бюджет на 22,1 млрд грн. Про це повідомляє Обозреватель.

Компанія займає лідерську позицію серед повністю приватних компаній. При цьому "Метінвест" є третім за величиною платником податків в Україні.

Підкреслимо, що на підприємствах компанії працює більше 80 тисяч співробітників.

Набагато менше робочих місць в даній компанії створює тютюнова галузь. У той же час високі відрахування в бюджет - наслідок багаторазового підвищення акцизів на сигарети.

Відповідні рейтинги найбільших платників податків щорічно публікує Державна фіскальна служба, журнал "Рейтинг", дослідні організації. Якщо об'єднати всі ці дослідження, то виходить, що в трійку лідерів у 2020 році входять "Укрнафта" - 45,8 млрд грн податків, "Укргазвидобування" - 28, 4 млрд грн і "Метінвест" - 22, 1 млрд грн.

Нагадаємо, що серед усіх сфер традиційно більше інвестицій вкладається в промисловість. Наприклад, тільки група "Метінвест" за час своєї роботи інвестувала 10 млрд доларів в роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн - в розвиток українських міст.

Також, підкреслимо, що "Метінвест" заснував перший приватний гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка" в Маріуполі. Це повноцінний ВНЗ, який буде виховувати кадри, які в майбутньому допоможуть розвиватися металургійної галузі.

Читайте, також матеріал порталу "Коментарі" про те, хто і як оберігає активи втікачів олігархів на території України.