Капіталізація компанії Tesla вже перевищила трильйон доларів

Вартість акцій вже перевищила $1000 за одиницю

Капіталізація американської компанії, заснованої відомим підприємцем Ілоном Маском, Tesla перевищила один трильйон доларів. Про це повідомляє видання "Ain".

Вартість акцій виробника електромобілів почала стрімко збільшуватися після публікації чудового фінансового звіту: виторг - $13,76 мільярда, чистий прибуток - рекордні $1,6 мільярда. Для порівняння, роком раніше чистий прибуток компанії склав $331 мільйонів. Зазначається, що на тлі такого успіху акції Tesla знову почали зростати та перевищили 900 доларів за одиницю.

На цей момент вартість акцій компанії вже перевищила $1000 за одиницю. За такої ціни капіталізація компанії перевищила $1 трильйон. Таким чином Tesla стала шостою компанією, чиї акції торгуються на ринку за такою ціною після Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet і Facebook.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що відомий мільярдер Ілон Маск смішно "підколов" генерального директора компанії Apple Тіма Кука. Маск постом Кука у соціальній мережі Twitter, який повідомив про відкриття нового фірмового магазину компанії в Туреччині, запросив людей подивитися на серветку. Докладно про це читайте у нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що засновник компанії SpaceX показав на своїй сторінці у Twitter, як виглядав тестовий запуск двигуна космічного корабля. Спочатку були успішно проведені вогневі випробування вакуумного двигуна Raptor, а потім запущені та атмосферні. Усього на кораблі, що має доставити людей на червону планету, буде встановлено шість таких двигунів.