Головна Новини Бізнес новини компаній Ляшко пояснив, чому в Україні складно розвивати гральний бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко пояснив, чому в Україні складно розвивати гральний бізнес

Головна проблема - висока вартість ліцензії

11 вересня 2020, 10:55 comments1190
Поділіться публікацією:

Партнер компанії Parimatch і експерт в сфері грального бізнесу Максим Ляшко вважає, що в Україні дуже складно бізнесу вийти з тіні. Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Новий час".

Ляшко пояснив, чому в Україні складно розвивати гральний бізнес

"Змінами до Податкового кодексу, прийнятими ще кілька років тому, були встановлені ставки оподаткування доходів від гральної індустрії. Але ці зміни приймалися під іншу концепцію: коли платяться спеціальні податки, але сама плата за ліцензії — незначна. Поточний же закон встановлює дуже високу вартість ліцензії — вона входить в ТОП-5 найдорожчих у світі й дорожче, навскидку, лише в деяких штатах США (а якщо брати співвідношення ВВП і чисельності населення, то, думаю, ми — світові лідери за вартістю ліцензії). При вкрай високій вартості ліцензії зараз Податковий кодекс передбачає (в бетінговому бізнесі) 18% податок на валовий ігровий дохід (GGR), 18% податок на прибуток, 18% повинен заплатити гравець за виграш, ну і, звичайно, військовий збір. Це, повторюся, на додаток до високої вартості ліцензії для компаній ", — заявив Ляшко.

Раніше "Коментарі" дізналися в експертів, чому в Україні бунтують проти цього закону.

Політолог Володимир Цибулько переконаний: "Крім заборони грального бізнесу, можуть бути і більш широкі випади проти центральної влади. А саме — щодо екологічних заборон, транзитних поборів транспорту на ремонт доріг, заборон сміттєвих полігонів".

На думку експерта, це — політтехнологія. І саме партія "Слуга народу" (СН) буде об'єктом тотальної критики за зразком тотальної критики Порошенко на минулих виборах.

"Тут якраз Порошенко і Зеленський помінялися місцями, — пояснює Володимир Цибулько. — Бумеранг, запущений минулого року проти Порошенка, прилетів через рік самому Зеленському в спину".

Політолог не виключає, що в деяких радах, навіть формально набравши більше голосів, СН внаслідок вдалого коаліціонування опонентів, може надаватися поза керівного більшості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини