Головна Новини Бізнес новини компаній Lego стає все популярнішим: на тлі пандемії COVID-19 продажі повернулися до рівня 2017 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Lego стає все популярнішим: на тлі пандемії COVID-19 продажі повернулися до рівня 2017 року

Останнім часом люди все частіше купують Lego в онлайн-магазинах

2 вересня 2020, 13:07
Поділіться публікацією:

Продажі Lego підскочили на 14% протягом перших шести місяців 2020 року, оскільки багато сімей через пандемію коронавірусу проводили більше часу, граючи разом вдома. Про це повідомив данський виробник іграшок в середу, пише Reuters.

Lego стає все популярнішим: на тлі пандемії COVID-19 продажі повернулися до рівня 2017 року

Бізнес Lego повернувся до зростання з 2017 року, коли десятиліття двозначного зростання продажів різко зупинилося.

З того часу компанія зуміла випередити зростання на загальному ринку іграшок. Ця тенденція тривала з січня по червень. Компанія, найбільш відома своєю барвистою пластиковою цеглою, конкурує за частку ринку з такими виробниками іграшок як Барбі Mattel і Hasbro.

"Ми побачили зростання продажів під час обмежень через коронавірус, коли сім'ї почали грати та будувати конструктори Lego разом, — сказав виконавчий директор компанії Нільс Крістіансен. — Ми бачимо, що тенденція триває в другій половині року, навіть після того, як люди почали повертатися на роботу і в школу. Так що наш результат — це не просто відображення двох місяців, коли всі сиділи вдома".

Минулого року Lego збільшила інвестиції в електронну комерцію і свій фірмовий сайт, число відвідувачів якого подвоїлося до 100 мільйонів за перші шість місяців 2020 року.

У той час як споживчі продажі зросли на 14% за цей період, виторг виріс всього на 7% до 15,7 млрд данських крон (2,5 млрд дол.). Різниця у виторгу та споживчих продажах була викликана тим, що роздрібні торговці використовували наявні запаси для задоволення попиту, оскільки Lego була змушена тимчасово закрити виробництво у Мексиці та Китаї.

Компанія змогла більш ніж компенсувати закриття всіх своїх 616 магазинів по всьому світу  під час пандемії, збільшивши онлайн-продажі. Майже всі магазини тепер знову відкриті, відзначили в Lego.

Операційний прибуток виріс на 11% до 3,9 млрд крон.

Нагадаємо, Lego відмовилася рекламувати свої набори з фігурками поліцейських через масові протести у США після вбивства поліцейським темношкірого Джорджа Флойда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини