Медіа-експерт: "Медведчуку і даром не потрібні телеканали Пінчука"

Зараз головна інтрига на ринку ЗМІ, кому дістануться СТБ та інші телеканали Віктора Пінчука

Віктор Медведчук не давав конкретної згоди на покупку телеканалів Віктора Пінчука. На даний момент рішення про покупку ще не прийнято. Про це пише в своєму блозі на сайті "Кореспондент" медіа-експерт Євген Єрещенко, аналізуючи тенденції на ринку ЗМІ.

"Уже змінили господарів журнал "Фокус", розважальний канал OTV, на ринок виводять новий телеканал Kyiv.Live", - зазначає медіа-експерт.

"Але головна інтрига - це доля СТБ, ICTV та інших каналів, які входять в медіа-імперію Віктора Пінчука", - написав він.

Як пише Єрещенко, "за моїми даними, рішення про покупку телеканалів Пінчука поки не прийнято".

"Наскільки я знаю, Медведчук поки не давав конкретного згоди на покупку - ні окремо ICTV, СТБ і" Нового ", ні всього холдингу StarLightMedia", - повідомляє медіа-експерт.

За словами Єрещенка, один з каналів збирався купити російський олігарх Михайло Фрідман, а після його відмови Пінчук звернувся до опозиційного політика Віктора Медведчука.

"Головна проблема, на мій погляд, полягає в тому, що Медведчуку розважальні телеканали Пінчука, що називається, даром не потрібні. Уточню - не потрібні за таку ціну і в такому вигляді", - уточнює він.

"Як кажуть обізнані люди, від СТБ залишилися одні" ріжки та ніжки ", тому що Пінчук звільнив основний склад співробітників і закрив практично всі проекти. В ICTV потрібно влити купу грошей, тому що канал елементарно просто транслює недорогі серіали і мінімум новинного контенту", - характеризує експерт.

Ерещенко пояснює, що насправді ім'я Віктора Медведчука звучить в зв'язку з придбанням телеканалів, тому що на даний момент він один з небагатьох, хто може дозволити собі таку дорогу покупку.

"Насправді ця історія почалася більше року тому, коли на "Новий" зайшов менеджмент від російського олігарха Михайла Фрідмана ("Альфа-банк"). Фрідман дійсно збирався купити один або кілька каналів Пінчука. Але в підсумку вони так і не зійшлися по ціні, тому що господар СТБ, ICTV та "Нового" хоче занадто багато, а Фрідман вважає, що вони стільки не коштують ", - розкрив експерт закулісну сторону переговорів.

"В результаті Пінчук звернувся до одного з небагатьох, хто в нинішній важкий час може купити такий багатомільйонний актив як телеканал - до Віктора Медведчука. Але Медведчук, як уже говорилося на початку, рішення поки не прийняв ...", - уклав медіа-експерт Євген Єрещенко .

Раніше телеведуча Тетяна Чугаєнко звертала увагу, що канали Пінчука можуть бути цікаві Медведчуку з двох причин.