Метінвест виділив на благоустрій Маріуполя 362 млн грн за п'ять років

Щорічно Група Метінвест інвестує значні кошти в соціальну відповідальність і вибирає для реалізації найбільш важливі для розвитку міста проекти

За останні п'ять років Група "Метінвест" вклала в реалізацію важливих соціальних проектів і створення упорядкованих громадських просторів в Маріуполі понад 362 мільйонів гривень.

Як повідомила прес-служба компанії, кошти були спрямовані на перетворення міських місць відпочинку, створення сучасних парків і скверів, IT-хабів, багатофункціональних центрів надання адміністративних послуг. Діяльність в цьому напрямку "Метінвест" продовжить і в 2021 році.


Так, в партнерстві з Фондом розвитку Маріуполя, муніципалітетом і європейськими партнерами за п'ять років був реалізований цілу низку важливих проектів:

в 2016 році в місті з'явився перший центр надання адміністративних послуг;

відремонтовано і підготовлено приміщення для сервісного центру МВС в Донецькій області і ще одного ЦНАП;

відкриті два IT-хаба - Multi-Hub "SPALAH" і IT-хаб "+1991";


до ювілею Маріуполя в реконструйованому Театральному сквері з'явився сучасний музичний пішохідний фонтан;


завдяки інвестиціям компанії в місті була реконструйована Грецька площа;

в оновленому парку "Веселка" відкрилася "маленька Голландія" - комфортна упорядкована зона з дитячими майданчиками і кам'яним гротом;


а поруч - найбільший в Україні центр адміністративних послуг "Мультицентр", біля якого встановлений світлодинамічний пішохідний фонтан.


Крім того, при активній підтримці "Метінвестом" проекту "Затишний двір" в Маріуполі в десятки разів збільшилася кількість сучасних упорядкованих дворів - з ігровими майданчиками, гойдалками та гірками, красивими альтанками і лавками, майданчиками для заняття спортом.


У 2020 році компанія у співпраці з муніципалітетом продовжила створювати комфортні і функціональні громадські простори, зокрема сучасне місце відпочинку на міському пірсі і ілюмінація на площі Свободи.

Також металургійна компанія інвестувала і в реконструкцію зони відпочинку в маріупольському парку імені Гурова.


"Щорічно Група Метінвест інвестує значні кошти в соціальну відповідальність і вибирає для реалізації найбільш важливі для розвитку міста проекти. Системний підхід в цій роботі приносить необхідні для городян результати. Ми прагнемо зробити Маріуполь комфортним для всіх: дітей, молоді, пенсіонерів, людей з особливими потребами", - підкреслив генеральний директор МК" Азовсталь "Групи" Метінвест "Енвер Цкітішвілі.

Як зазначив генеральний директор ММК імені Ілліча Групи Метінвест Тарас Шевченко:

"Співпраця в розвитку Маріуполя - капітальний соціально значущий проект, який не зупинено навіть в складних умовах через пандемію коронавірусу. Група" Метінвест "продовжує спільно з містом реалізацію важливих, які формують майбутнє соціальних проектів".

Нагадаємо, Група "Метінвест" минулого року підписала меморандум на шість років про співпрацю з муніципалітетом Маріуполя, в рамках якого буде реалізований комплекс міських програм.