На McDonald's подали до суду через расизм: хто і в чому звинувачує компанію

Це вже не перший позов проти таких дій компанії

У США темношкірий власник франшизи подав до суду на McDonald's за можливу расову дискримінацію. Про це пише CNN.

Так, оператор франшизи Black McDonald's подав позов проти компанії, стверджуючи, що вона через його расу підштовхнула його до менш прибуткових ресторанів у районах з низьким доходом, де переважно проживають темношкірі.

Бейсболіст Вищої ліги на пенсії Герберт Вашингтон, який в цей час управляє 14 ресторанами McDonald's, у вівторок подав цивільний позов до Огайо. Звинувачення Вашингтона аналогічні заявам, поданих групою з 52 колишніх темношкірих франчайзингових операторів, які в вересні подали на компанію до суду за ймовірну расову дискримінацію.

Вашингтон, котрий керує філіями McDonald's з 1980 року, стверджував у позові, що протягом багатьох років McDonald's ускладнював йому успіх у порівнянні з операторами франшизи, у яких біла шкіра. Крім того, чоловік заявив, що компанія намагалася вигнати його, тому що він вказав на передбачуваний расизм.

У позові також стверджується, що McDonald's скоротив рекламу в громадах темношкірих, що вплинуло на продажі Вашингтона.

У заяві у відповідь на позов компанія McDonald's заявила, що ділові проблеми Вашингтона були "результатом багатьох років безгосподарності", і що були "вкладені значні кошти" для вирішення цих проблем. McDonald's додала, що розгляне скаргу і відреагує відповідним чином.

У McDonald's також відзначили, що з 2019 року запустилася їх найбільша маркетингова кампанія для темношкірих.

Справа триває.

Як повідомлялося, McDonald's зміниться вперше за 5 років. З'явилося фото.