ОГХК відзвітувала про зростання виробничих показників

Деякі виробничі показники ОГХК за перше півріччя зросли на третину

Державна Об'єднана гірничо-хімічна компанія надала звіт про виробничі показники за перше півріччя 2020 року. Філії ОГХК - Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК - продемонстрували зростання по більшості товарних позицій, повідомляє прес-служба ОГХК.

Виробництво дистен-силліманітового порошкоподібного концентрату і дистен-силліманітового великого концентрату зросло на Вільногірському ГМК на 36% і 33% відповідно. Загальний показник виробництва дистен-сілліманітового концентрату склав 3,5 тис. тонн.

Виробництво кварцевого піску на Вільногірському ГМК зросла з 7,4 тис. тонн до 32,4 тис. тонн. Обсяги виробництва рутилового концентрату не перевищили минулорічні показники.

Іршанський ГЗК виробив за перше півріччя 2020 року 92,4 тис. тонн ільменітового концентрату, що на 13% більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

На ОГХК пов'язують показники зростання зі зміною виробничих орієнтирів, знаходженням нових ринків збуту і новими технологіями збагачення сировини, яке раніше вважалося комерційно невигідним для компанії.

"Ми створили для ОГХК новий фінансовий план і програму модернізації, які передбачають оптимізацію ресурсної бази підприємств, які входять в структуру компанії. Раціональний підхід до виробництва і комплексне використання потужностей родовищ для нас не менш важливо, ніж показники максимального прибутку ", - зазначив т.в.о. голови правління ОГХК Пітер Девіс.

ОГХК знаходиться в управлінні Фонду державного майна України та входить до списку об'єктів великої приватизації. До ОГХК проявляють інтерес інвестори з Австрії, ОАЕ, Японії та інших держав.

Раніше "Коментарі" розповідали, коли можуть приватизувати "Центренерго".