Головна Новини Бізнес новини компаній П'ятий цех київського Більшовика оцінюється в 200 млн грн, - в.о. гендиректора заводу Бондарчук
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ятий цех київського Більшовика оцінюється в 200 млн грн, - в.о. гендиректора заводу Бондарчук

Завод "Більшовик" заявив про готовність передати Києву п'ятий цех для завершення будівництва Шулявського шляхопроводу

18 серпня 2020, 16:43
Поділіться публікацією:

Завод "Більшовик" готовий передати на баланс громади Києва п'ятий цех для завершення будівництва розв'язки Шулявського шляхопроводу. Вартість об'єкта, згідно з експертизою незалежних оцінювачів, становить 200 млн грн без ПДВ, які місто має перерахувати після відповідного рішення Київради. Про це заявив в.о. генерального директора "Більшовика" Сергій Бондарчук в інтерв'ю порталу Delo.ua.

П'ятий цех київського Більшовика оцінюється в 200 млн грн, - в.о. гендиректора заводу Бондарчук

"Ніколи ми не пручалися з приводу ціни і умов передачі цього об'єкта місту. Ціну, яка визначена за 5-ий цех, виставив незалежний оцінювач, найнятий саме містом. Це не оцінювач, найнятий ФДМ або заводом робив висновок за ціною, а саме незалежний оцінювач, найнятий КМДА", — говорить він.

За його словами, фонд зі свого боку робив рецензію цієї оцінки.

"Рецензія була зроблена вкрай швидко, однак саму оцінку від оцінювача, якого наймав місто, фонд отримав лише на початку червня, — продовжує Бондарчук. — Згідно із законом оцінку повинно замовляти місто, тому саме від оцінювача, найнятого містом, Фонд її і чекав. Говорити про якісь затримки з боку фонду або заводу в цьому контексті абсолютно некоректно. Далі справа за Київрадою, щоб прийняти рішення про викуп і за юристами, щоб зняти арешт для укладення договору і передачі".

Ситуація на рахунок ціни — дивна, відзначає глава заводу.

"Читаю новинну стрічку і дивуюся. Називають різні суми — 700-750 млн грн. Але ці цифри із серії "чули дзвін, та не знають де він". Спеціаліст, наданий містом, оцінив 5-ий цех в 200 млн грн без ПДВ. Це адекватна ціна і ми на неї погодилися. І знову таки, фахівця наймав місто, і оцінка була зроблена тільки на початку червня, тобто питання оцінки було затягнуто саме містом", — підкреслив Бондарчук.

Тоді як заяви про те, що фонд або завод вимагають інші суми, він назвав політичною маніпуляцією.

"Якщо хтось думає, що цей об'єкт — це тільки та частина, яка прилягає до мосту, то це не так. Це цех, площа якого перевищує 12 тис. кв. м. Тому оцінка відповідає дійсності та Фонд держмайна рецензував її. Більш того, ми продаємо місту не просто стіни, це повноцінний виробничий цех з плавильними печами і мостовими кранами", — зазначив Бондарчук.

Ключовим завданням, на його думку, на цей момент є зняття арешту з будівель 5-ого цеху заводу, над чим працює керівництво "Більшовика" за сприяння Фонду держмайна України. Арешт пов'язаний з накопиченими боргами колишнім менеджментом "Більшовика".

"П'ятий корпус" Більшовика "- це сталеливарний цех. Він виявився в полі інтересів міста щодо будівництва розв'язки Шулявського шляхопроводу. Я вам чесно скажу, мене в цій ситуації трохи дивує позиція міста, тому що всі вимоги ФДМ задовольнив. Однак через те, що весь об'єкт знаходиться під арештом, в тому числі й будівля 5 цеху, то юридично ми не можемо укласти договір купівлі-продажу для викупу для суспільних потреб. Спочатку необхідно зняти арешт з будівель 5 цеху. Ми відправили відповідні запити до виконавчої служби, проте все одно довелося звертатися до суду. Сподіваємося, що в судовому порядку нам вдасться зняти арешт для продажу цеху місту ", — заявив Бондарчук.

Нагадаємо, названі сильні та слабкі місця проекту "Велике будівництво" в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини