Справа ринку "Столичний": ЗМІ заявили про причетність глави Stolitsa Group Влади Молчанової

Заступник директора ринку «Столичний» Дмитро Долгушевський розповів, що відомо на поточний момент

Видання "Обозреватель" повідомляє, що до спроб захоплення ринку "Столичний" можуть бути причетні литовські бізнесмени. За даними видання, мова йде про литовського бізнесмена Раймондса Туменаса і його ділового партнера Владу Молчановою.

Як говориться в сюжеті ТСН на телеканалі "1+1", вони ж є власниками мережі супермаркетів Novus і компанії Stolitsa Group. Повідомляється, що інвестори останньої мітингували під Київрадою з вимогою до Молчанової віддати їх житло.


Як заявив заступник директора ринку "Столичний" Дмитро Долгушевський виданню "Обозреватель", новини в медіа про нібито причетність до ринку людей близьких до Януковича не відповідають дійсності.

"Довгий час пані Молчанова через свого директора фактично одноосібно керувала "Столичним". І коли мажоритарний власник зацікавився, чому за кілька років роботи успішного підприємства так і не отримав ні копійки дивідендів, та ініціював проведення аудиту діяльності підприємства - він дізнався, що підприємство не тільки практично доведено до банкрутства, а й загнано в колосальні борги. Найцікавіше, що "винен" "Столичний" переважно компаніям, які так чи інакше пов'язані з Молчановою", - заявив в коментарі "Обозревателю" Дмитро Долгушевський.

Як передає УНІАН, в грудні 2020-го року Мін'юст визнав рейдерське захоплення ринку "Столичний" Молчановою і скасував незаконну перереєстрацію підприємства.

Відзначимо, що працівники ринку "Столичний" провели мітинг під Верховною Радою України. Люди прийшли звернути увагу народних депутатів на спробу рейдерського захоплення ринку.