Головна Новини Бізнес новини компаній Стільці IKEA із незаконної української деревини: з'явилася реакція компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стільці IKEA із незаконної української деревини: з'явилася реакція компанії

IKEA відповіла на розслідування організації Earthsight, яка звинуватила шведську компанію у використанні незаконно вирубаної деревини в Україні

25 червня 2020, 13:11 comments1640
Поділіться публікацією:

Компанія IKEA почала незалежний аудит поставок деревини в Україні після критичного розслідування про використання незаконних вирубок в Карпатах, — повідомляє Reuters.

Стільці IKEA із незаконної української деревини: з'явилася реакція компанії

Компанія IKEA, яка займається роздрібною торгівлею меблями, заявила, що перегляне систему поставок деревини в Україні після розслідування неурядової організації Earthsight. Так, у Earthsight заявили, що постачальники IKEA незаконно видобували деревину, яку використовували для виробництва популярних моделей стільців шведській компанії. Проте в IKEA відповіли, що не приймають незаконно заготовлену деревину для виготовлення своєї продукції.

"Ми визнаємо, що нелегальна вирубка залишається широко поширеною глобальною проблемою, і активно працюємо над реалізацією заходів щодо перевірки відповідності наших постачальників законності", — йдеться у повідомленні компанії.

Додамо, що в ІКЕА кажуть, що деревина з України становить менше 1% від світових поставлень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відома в усьому світі шведська компанія-виробник меблів IKEA повідомила про тимчасове обмеження можливості оформлення нових замовлень онлайн в Україні внаслідок занадто високого попиту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини