Головна Новини Бізнес новини компаній Світовий автомобільний виробник чекає справедливості від українського суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий автомобільний виробник чекає справедливості від українського суду

«Сканія Україна» заявляє, що в українських ЗМІ з'явилася неправдива інформація про їх діяльність

2 березня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

5 березня 2021 року відбудеться засідання Північного Апеляційного суду у справі міжнародного інвестора "Сканія Україна" та його колишнього дилера – ТОВ "Фірма "Журавлина". Напередодні суду "Сканія Україна" виступила з офіційною позицією, в якій спростовує деякі факти, опубліковані останнім часом вітчизняними ЗМІ.

Світовий автомобільний виробник чекає справедливості від українського суду

"Сканія Україна"

Крім того, компанія прикріплює до заяви документи про співпрацю з іншими дилерами, а також факти того, як ТОВ "ФІРМА "Журавлина" встановлювала неоригінальні запчастини, а потім доводила в суді зворотне.

У заяві "Сканія Україна" йдеться, що керівництво підприємства сподівається, що Північний Апеляційний суд візьме до уваги абсурдність аргументів опонента, який намагається отримати 123 млн грн за роботи, які не виконував. Відзначимо, що суддя Господарського суду Київської області, яка прийняла рішення про виплату, зазначеної вище суми, зробила це напередодні виходу на пенсію, при цьому, вона є громадянкою РФ.

Також у "Сканія Україна" заявляють, що колишній дилер буквально влаштовує проти них судовий тероризм.

"У різні суди були подані позови, за якими ТОВ "Фірма "Журавлина" намагається стягнути зі "Сканія Україна" ці 123 млн грн невідомо за що. Таких пов'язаних справ протягом 2020 року було ще 4, з використанням "поручителів", що з'явилися невідомо звідки, поданням "доказів" сумнівного походження, розподілом між подружжям бенефіціара "Журавлини" 123 млн грн. ще до того, як відповідна справа почала розглядатися по суті та ін. Тобто зрозуміло, що це спланована атака і, можна сказати, що для наших опонентів – це такий бізнес. Тим не менш, ми сподіваємося, що український суд буде керуватися фактами і спиратися на документи, адже матеріали справи містять всі докази того, що ми не винні жодної гривні "Журавлині", – повідомили в компанії "Сканія".

Нагадаємо, що міжнародний інвестор "Сканія Україна" вже 8 років веде судову тяжбу зі своїм колишнім дилером ТОВ "ФІРМА "Журавлина". Минулого року Господарський суд Київської області вирішив, що "Сканія Україна" повинна виплатити екс-дилеру компенсацію в розмірі 123 млн грн. за послуги, які фактично не надавалися "Журавлині".

Варто зазначити, що Апеляційний суд переносив засідання вже тричі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, коли в Україні з'явиться "Суд у смартфоні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини