У Новій Зеландії запустили першу у світі виноробну авіакомпанію: як вона працюватиме

На борту літака подадуть кілька безкоштовних вин

Протягом останніх кількох років було багато дискусій щодо алкоголю під час польотів, деякі авіакомпанії взагалі заборонили випивку на борту літаків. Однак виноробна компанія з Нової Зеландії рухається трохи в іншому напрямку, запустивши "першу в світі авіакомпанію винзаводу". Про це повідомляє CNN.

Invivo почне маршрут з Північного острова Окленд до Квінстауна на Південному острові пізніше цього року, а його дебютний рейс буде протягом наступних кількох місяців.

Співзасновники Тім Лайтборн і Робін Кемерон зафрахтували 34-місний літак Saab шведської конструкції для першої подорожі Invivo Air.

Хоча тривалість польоту становить близько двох годин, уся подорож триватиме 24 години, включаючи відвідування виробників Invivo в Центральному Отаго та перебування в The Hilton Queenstown.

"Очевидно, що на борту подадуть кілька безкоштовних вин, а також деякі безалкогольні напої. Буде доступний асортимент вин Invivo, і, можливо, ми з Робіном подамо його гостям у рейсі. Це має бути дуже весело", – каже Лайтборн.

Лайтборн і Кемерон вирішили запустити Invivo Air, щоб відсвяткувати відкриття кордонів Окленда в грудні, а також сприяти розвитку внутрішнього туризму в Новій Зеландії.

Засновники Invivo Air також хочуть підтримати тих, хто працює в готельному секторі Окленда, який сильно постраждав під час 119-денного карантину.

Половина місць на першому рейсі буде безкоштовна, при цьому пріоритет буде наданий персоналу зі сфери туризму в Окленді, який постраждав від карантину, а також жителям, які не змогли відвідати близьких людей на півдні Нової Зеландії через закриття кордону.

Серед акціонерів і співробітників Invivo є зірка "І просто так..." Сара Джессіка Паркер та британський телеведучий Грем Нортон, а Лайтборн натякає, що в якийсь момент ми можемо побачити одну із зірок на борту літака Invivo Air.

"І Грем, і Сара Джессіка дуже хочуть потрапити в Нову Зеландію. Тож вони потенційно можуть бути одними з офіційних гостей на рейсі в майбутньому", - додає Лайтборн.

Пасажири Invivo Air зобов’язані дотримуватися всіх правил і норм, у тому числі показати дійсний сертифікат про вакцинацію перед посадкою на рейс.

Хоча 50% місць на дебютному рейсі можна буде придбати, ціни на місця ще не визначені.

Як повідомляли раніше "Коментарі", деякі моделі смартфонів BlackBerry перестануть працювати.