За 15 років - 142 млн тонн сталі: знакові об'єкти, вироблені компанією "Метінвест"

Найважливішим "витвором" компанії для України гендиректор Юрій Риженков вважає Чорнобильський саркофаг

За 15 років підприємства групи "Метінвест" виплавили понад 142 млн тонн сталі. Така кількість пропорційна 20 тисячам Ейфелевих веж. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков.

Варто зазначити, що кількість виробленої сталі рахували лише по підприємствах, які на 100% входять до групи.

Топ-менеджер зазначив, що сталь, вироблена "Метінвестом", використовувалася і продовжує використовуватися при будівництві знакових об'єктів як в Україні, так і за її межами.

"Практично всі жителі нашої країни кожного дня бачать продукцію компанії "Метінвест". Дарницький міст або той же стадіон "Олімпійський" - це все зі сталі, яка була виготовлена нашою компанією", - розповів Юрій Риженков.

Особливе місце в переліку об'єктів, створених зі сталі "Метінвесту", за словами гендиректора компанії, займає Чорнобильський саркофаг.

"Для нас це дуже знаковий проєкт, і він важливий з точки зору екології і з точки зору всього світу. Він повністю зроблений зі сталі "Метінвесту". Причому частина з цієї стали була перероблена нашими ж підприємствами в Італії. Виготовлена в Маріуполі, перевезена в Італію, там перероблена і після цього потрапила назад в Україну у вигляді готової продукції на сучасний саркофаг", - зазначив Риженков.

Серед світових споруд гендиректор "Метінвесту" особливо виділив два об'єкти - у Лондоні і в Панамі.

"Крім цього, у світі, напевно, з найяскравіших таких це "Осколок", ("Shard") - найвища будівля Великобританії, в Лондоні. Це сталь "Метінвесту". Двері шлюзів Панамського каналу, найбільшого каналу в світі, - це теж сталь "Метінвесту", - заслужено похвалився досягненнями компанії її гендиректор.

Риженков зазначив, що загалом "Метінвест" допомагає генерувати значний відсоток українського ВВП.

"Якщо бути точним - близько 8% генеруємо, - підкреслив він. - Ми повинні розуміти, що "Метінвест" - це найбільша приватна компанія країни. Це найбільший постачальник валютної виручки в країну. Це 80 тисяч осіб, які кожного дня працюють на благо цієї країни, створюючи сталевий каркас України, як ми говоримо, її сталевий фундамент".