Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту різко знизилися: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту різко знизилися: названі причини

Ціни на нафту в травні демонструють рекордний приріст, починаючи з 1999 року, не зважаючи на стрімке тижневе зниження

29 травня 2020, 18:03 comments2462
Поділіться публікацією:

Цєни на нафту різко знизилися в п'ятницю через слабкий попит на паливо в США, побоювань другої хвилі зараження коронавірусом в Південній Кореї і погіршення американо-китайських відносин. Правда, за підсумками місяця приріст все-одно буде значним. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту різко знизилися: названі причини

Липневий ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 61 цент, або на 1,73% – до 34,68 дол. за барель, у той час як більш активний серпневий контракт втратив 58 центів, або на 1,61% – до 35,45 дол. Американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подешевшала на 44 цента, або 1,31% – до 33,27 дол. за барель.

Обидва контракти закінчили тиждень зі збитком після чотирьох послідовних тижнів росту, що може стати рекордним приростом за багато років, завдяки скороченню виробництва і оптимізму з приводу відновлення попиту в Китаї, кажуть аналітики.

WTI знаходиться на шляху до рекордного місячного приросту в розмірі 76% у травні, а Brent – на 37%, що буде представляти собою найсильніше щомісячне зростання з березня 1999 року.

У той же час, ціни на нафту все ще нижче більш ніж на 40%, в порівнянні з даними на початку цього року, і ризики зберігаються, включаючи надлишок поставок і подальше погіршення американо-китайських відносин згідно з планом Пекіна ввести законодавство про національну безпеку в Гонконзі.

Дані за четвер від Управління енергетичної інформації США показали, що запаси сирої нафти та дистилятів у США різко виросли минулого тижня. Попит на паливо залишався слабким навіть тоді, коли різні держави зняли обмеження на поїздки.

Зазначимо, трейдери будуть зосереджені на підсумках переговорів про скорочення видобування між Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзниками, включаючи Росію, групу, відому як ОПЕК+, на другому тижні червня. Саудівська Аравія і деякі члени ОПЕК розглядають можливість продовження рекордного скорочення видобутку на 9,7 млн барелів на добу після червня, але поки не заручилися підтримкою Росії.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україну вперше прибула нафта WTI зі США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини