Головна Новини Бізнес економіка Агресивні тарифні апетити ДТЕК Ахметова потоплять Зеленського, – Войцицька
commentss НОВИНИ Всі новини

Агресивні тарифні апетити ДТЕК Ахметова потоплять Зеленського, – Войцицька

Екс-нардеп Вікторія Войцицька вважає, що зупинка енергоблоків «Енергоатому» дуже вигідна для компанії «ДТЕК»

1 червня 2020, 20:38 comments3040
Поділіться публікацією:

Народний депутат України VIII скликання Вікторія Войцицька у своїй колонці на УП заявила, що компанія "ДТЕК" олігарха Ріната Ахметова зловживає монопольним становищем на ринку вугілля і Бурштинському енергострові.

Агресивні тарифні апетити ДТЕК Ахметова потоплять Зеленського, – Войцицька

Войцицька написала, що "ДТЕК" контролює понад 80% видобутку вугілля. За її словами, очевидно, що це монополія.

"Ціна вугілля (в перекладі на калорійність 5250 ккал) у Роттердамі становить 35 доларів, ціна вугілля в Україні – 70 доларів, це зловживання монопольним становищем? Очевидно, що так, – відзначає екс-нардеп. – Компанія "ДТЕК" контролює 90% генеруючих потужностей Бурштинського енергострову, це монополія? Ціна електроенергії в Бурштинському енергоострові 50 євро за МВт-год, а в сусідніх Словаччині та Угорщині 25 євро, чи бачимо зловживання монопольним становищем? Очевидно, що так".

За словами Вікторії Войцицької, на сьогоднішній день одним з найбільш яскравих проявів цинізму є зупинка блоків "Енергоатому" заради великих заробітків компанії "ДТЕК" Ахметова. Вона звертає увагу на новий історичний антирекорд, коли через додаткові обмеження роботи енергоблоків "Енергоатому" працююча потужність впала до 6600 МВт.

Народний депутат VIII скликання вважає, що через подібні дії олігарха і його компанії може постраждати глава держави – Володимир Зеленський.

"Все рухається за тією ж спіраллю: нова влада – тимчасові труднощі – покупка нової влади – кінець (вже злочинної в очах народу) влади", – вважає Вікторія Войцицька.

Раніше "Коментарі" писали, що голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус звернувся до Антимонопольного комітету та СБУ з проханням провести розслідування дій учасників енергоринку, які призвели до обвалу ціни на електроенергію 25 і 26 травня, а також перевірити можливі маніпуляції із заявками на купівлю і продаж електроенергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини