Акції Shell впали до 25-річного мінімуму

Акції Shell миттєво відреагували на рішення про перезавантаження роботи компанії

Акції компанії Shell впали до найнижчого рівня за останні 25 років. Це сталося на наступний день після оголошення про кардинальну трансформацію всієї компанії. Також це продемонструвало масштаб проблеми, з якою стикаються найбільші нафтові компанії, переконуючи інвесторів у своїх зелених амбіціях. Про це повідомляє Bloomberg.

Разом зі своїми європейськими колегами Shell приступає до трансформації, щоб до середини століття стати більш екологічно чистою компанією з набагато меншою кількістю активів у нафтовій галузі. У той час як одні інвестори вітають новий напрямок, інші сумніваються в правильності догляду в менш прибуткові поновлювані джерела енергії

Акції Shell закрилися в четвер на позначці 907,3 пенса - найнижчому рівні з листопада 1995 року. Його лондонський конкурент BP Plc також впав до 25-річного мінімуму за рік.

Англо-голландська компанія оголосила в середу про втрату 9000 робочих місць до кінця 2022 року, що, за її прогнозами, призведе до економії 2,5 млрд дол. Ці скорочення є частиною ширшої реструктуризації компанії, оскільки вона прагне скоротити викиди парникових газів і перейти на чистішу енергетику.

Нагадаємо, ціни на нафту знизилися.