Американські журналісти запідозрили представників Кабміна в корупції

Підозра в недоброчесності впала на заступника міністра інфраструктури

Американські інвестори стверджують, що українська компанія не виплатила кредити та що частина уряду Києва блокує спроби повернути активи на 130 мільйонів доларів. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявляють у своїй публікації журналісти The Wall Street Journal, провідного ділового видання США.

"Суперечка щодо зниклих зернових активів зіштовхнула американських інвесторів з українською компанією та сталася на тлі давніх сумнівів щодо прихильності Києва боротьбі з корупцією", - зокрема заявляють працівники американського ЗМІ.

Картину сумнівів у доброчесності українських урядовців доповнює представник аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник:

"На фоні сусідів-маньяків і стурбованої Європи ми маємо ще й купіпродайчиків у владі, які не можуть не крисити, навіть під загрозою пожиттєвого ув'язнення десь в юрисдикції США. WSJ повідомляє, що заступник керівника Міністерства інфраструктури України Юра Васьков замішаний в кришуванні фірм-прокладок, які кинули американських інвесторів на 130 млн.$ Поряд із звинуваченнями у корупції у "зерновому коридорі", кришуванні російських компаній в портах і участі в схемах із "обілєчіванієм" моряків, кидання через болт американців виглядає естетично довершеним пам'ятником жадібності", - пише Микола Мельник на своїй сторінці в Фейсбук, коментуючи матеріал американських журналістів.

"Юра вірить, що війна все спише, але юстиція США думає інакше", - також зазначає Микола Мельник.

Тим часом, наслідки підриву Каховської ГЕС дістаються до Миколаєва: подробиці.

Німеччина оштрафувала фанатку Путіна.

А в Укргідроенерго розповіли, чи будуватимуть нову Каховську ГЕС: