АМКУ надав покупцю ДП "Волиньторф" всі дозволи на приватизацію

ТОВ «Агробістандарт» стала переможцем аукціону з приватизації ДП «Волиньторф»

Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ "Агробіостандарт" на придбання активів державного підприємства "Волиньторф", включаючи Маневицький торфозавод. Про це йдеться у відповідному рішенні АМКУ.

Згідно договору купівлі-продажу, який був укладений між Фондом державного майна України та ТОВ "Агробіостандарт", після отримання дозволу Антимонопольного комітету право власності на об'єкт приватизації переходить до компанії.

Нагадаємо, 6 жовтня ТОВ "Агробістандарт" стала переможцем аукціону з приватизації ДП "Волиньторф" зі ставкою 212,22 млн грн. Торги відбулися на платформі "Прозорро.Продажі".

1 листопада покупець сплатив ціну продажу в повному обсязі, враховуючи ПДВ, на загальну суму 254,7 млн грн.

6 листопада між ТОВ "Агробіостандарт" та Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях укладено договір купівлі-продажу.

17 листопада ФДМУ поширив свою офіційну позицію про те, що під час організації та проведення відкритого аукціону з продажу ДП "Волиньторф" Фонд діяв виключно в межах чинного законодавства.

21 листопада в АТ "Прозорро. Продажі" повідомили, що під час проведення аукціону з продажу ДП "Волиньторф" ьули відсутні будь-які технічні збої, які могли б вплинути на оголошення торгів та на завершення приватизації в системі.

Довідка. ДП "Волиньторф" закінчив за I-е півріччя 2023 року з прибутком лише 6,2 млн грн, за попередній 2022 рік — 10,6 млн грн, а 2020 та 2021 рр. взагалі були збитковими.

Підприємство має спецдозволи на користування надрами на родовищах "Засвіття Ситнелюк" і "Сойне".