Головна Новини Бізнес економіка Архівне фото: якими були зарплати 100 років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Архівне фото: якими були зарплати 100 років тому

У березні 1912 року заробітна плата робітника на заводі була 18 рублів 35 копійок, але не вся сума призначалася йому

17 листопада 2020, 13:59 comments1085
Поділіться публікацією:

З наукової точки зору 100 років — це сущі дрібниці, але якщо подивитися, яку заробітну плату отримували люди в той час, може здатися, що пройшла вже ціла вічність. Так, на просторах інтернету з'явився архівний знімок простого робітника на Єнакіївському заводі. І, що тут таїти, цифри здаються просто смішними, подивившись на них, ви самі в цьому переконаєтеся.

Архівне фото: якими були зарплати 100 років тому

Якими були зарплати 100 років тому. Фото: unsplash

Заробітна плата робітника Єнакіївського заводу понад 100 років тому — в березні 1912 року — становила 18 рублів 35 копійок.

Архівне фото: якими були зарплати 100 років тому - фото 2

При цьому на руки працівник отримував всього 95 копійок. Про це нам говорить архівне розрахункової книжки одного з рядових робітників.

Зокрема, з людини стягувався "борг в крамницю" в розмірі 13 рублів, а також штраф — 1 рубль. Ще 1 рубль 45 копійок йшли на церкву, а інші вирахування складали 1 рубля 95 копійок. І залишалося тільки 95 копійок, які працівник законно отримував на руки.

Також видання "Коментарі" розповість, американські дослідники вирішили з'ясувати, яка точна сума потрібна людині для повного щастя. Для цього експерименту вони опитали майже два мільйони людей з 164 різних країн. Вони звертали особливу увагу на щомісячні доходи, кількість зроблених покупок за місяць і економічну ситуацію в кожній окремій державі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини