Головна Новини Бізнес економіка Багатих серед нас немає: більшість українців вважають, що вони бідняки
commentss НОВИНИ Всі новини

Багатих серед нас немає: більшість українців вважають, що вони бідняки

Згідно з даними соціологічного дослідження дві третини українців живуть на мінімальні доходи

26 серпня 2020, 14:45
Поділіться публікацією:

Державна служба статистики оприлюднила випуск "Самооцінка домогосподарствами рівня своїх доходів у 2019 році", яка повідомляє про матеріальне становище українців в нашій країні. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна".

Багатих серед нас немає: більшість українців вважають, що вони бідняки

Так, за даними обстеження, дві третини українців (65,3%) вважали себе бідними. Ще третина українців (33,6%) відносили себе не до бідних, але й не до представників середнього класу. Середнім класом вважають себе 1,1% громадян.

При цьому Держстат не зміг через опитування виявити українців, які вважають себе багатими.

Відзначається, що у 2019 році для 11,2% українців доходів було достатньо і вони робили заощадження. Ще для 49,3% респондентів доходів було достатньо, але для заощаджень не вистачало. Постійно відмовляли собі у найнеобхіднішому, окрім харчування, — 36,7%. Не вдавалося забезпечити навіть достатнє харчування 2,8% домогосподарствам.

Кількість домогосподарств, рівень доходів яких протягом останнього року не дозволяв забезпечити навіть достатнє харчування, становило близько 420 тисяч.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з 1 вересня мінімальна заробітна плата в Україні складе 5 000 гривень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини