Головна Новини Бізнес економіка Більше півмільярда за тиждень: уряд рапортує про доступні кредити
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше півмільярда за тиждень: уряд рапортує про доступні кредити

Чверть доступних кредитів українці брали на рефінансування раніше взятих

7 грудня 2020, 16:08
Поділіться публікацією:

Для розвитку і відновлення малого і середнього бізнесу, який зазнав серйозних ударів від епідемії коронавірусу і пов'язаними з нею карантинними обмеженнями, підприємцям потрібні "дешеві" гроші. Однією з таких програм уряду стала система кредитування "5-7-9".

Більше півмільярда за тиждень: уряд рапортує про доступні кредити

Якщо спочатку, подібні доступні кредити не стали масовими, то тепер уряд зазначає досить високий попит. Так, згідно з інформацією Кабміну, за весь час існування програми "Доступні кредити", уповноважені банки вже видали 6334 позик на загальну суму в 14,674 мільярда гривень.

Відзначається, що 10,015 млрд гривень з цих коштів пішли на рефінансування попередньо отриманих позик, 2,824 мільярда підприємці отримали на капітальні інвестиції та 1,835 мільярда гривень в якості антикризових кредитів під 3%.

Тільки за минулий тиждень українці уклали з банками 275 кредитних договорів на загальну суму понад 520 млн гривень.

25.38% (132 мільйонів гривень) від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів. 22.88% (119 000 000 грн) — це видані уповноваженими банками інвестиційні кредити. І антикризові кредити під 3% складають 51.73% (269 000 000 гривень).

Як повідомляв портал "Коментарі", українці все більше освоюють кредити на покупку житла. Згідно з даними Національного банку України, жовтень поточного року став рекордним — такої кількості кредитів на іпотеку українці не брали з 2018 року.

Нагадаємо, в Україні за останній рік значно знизилися ставки по кредитах на житло. Минулого місяця відсоток на іпотеку також опустився. Про це заявила перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова. Так, середня ставка по іпотеці в вересні опустилася нижче 13% річних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини