Головна Новини Бізнес економіка Частка долара США у світових резервах знизилася в третьому кварталі, - дані МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Частка долара США у світових резервах знизилася в третьому кварталі, - дані МВФ

Деякі аналітики задаються питанням, чи може долар відмовитися від свого домінуючого положення у якості резервної валюти, враховуючи ослаблення геополітичної могутності Сполучених Штатів, величезний борговий тягар і появу альтернативних валют

25 грудня 2020, 02:03
Поділіться публікацією:

Частка долара США в валютних резервах у світі впала до 60,4% в третьому кварталі з 61,2% у другому. Про це свідчать дані МВФ, передає Reuters.

Частка долара США у світових резервах знизилася в третьому кварталі, - дані МВФ

Разом з тим долар все ще залишається найбільшою валютою, яка є основною для більшості центробанків.

Роком раніше частка долара становила 61,5% від загального обсягу резервів. Його частка знижується вже два квартали поспіль.

Глобальні резерви — це активи центральних банків, що зберігаються в різних валютах і використовуються головним чином для забезпечення їх зобов'язань. Центральні банки іноді використовують резерви для підтримки своїх відповідних валют.

Дані МВФ також показали, що світові резерви зросли до рекордних 12,254 трлн дол. у третьому кварталі, з 12,012 трлн дол. у другому кварталі.

Резерви, що зберігаються в доларах США, склали 6,937 трлн дол., Або 60,4% від виділених резервів в третьому кварталі. У другому кварталі доларові резерви становили 6,899 трлн дол., або 61,2%.

Деякі аналітики задаються питанням, чи може долар відмовитися від свого домінуючого положення у якості резервної валюти, враховуючи ослаблення геополітичної могутності Сполучених Штатів, величезний борговий тягар і появу альтернативних валют.

Головний економіст і стратег Rosenberg Research Девід Розенберг вважає, що долар одного разу втратить свій статус, як це було з усіма світовими резервними валютами до нього, але шанси на те, що це станеться в нашому житті, надзвичайно низькі.

Дотепер в цьому році долар впав на 6,4%, що є найгіршим річним показником з 2017 року.

Розенберг вважає, що долар зараз знаходиться на циклічному ведмежому ринку, а не на межі обвалу.

Частка євро у світових резервах залишалася стабільною на рівні 20,5% в третьому кварталі в порівнянні з 20,1% у другому, свідчать дані МВФ. На піку свого розвитку в 2009 році частка євро у світових резервах становила 28%.

Раніше "Коментарі" писали, як коронавірус впливає на курс валют.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини