Головна Новини Бізнес економіка Через економічну кризу зарплати не виростуть у 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Через економічну кризу зарплати не виростуть у 2020 році

Економічні експерти прогнозують, що українська економіка входить у затяжну кризу

12 червня 2020, 15:12 comments1184
Поділіться публікацією:

Зростання реальної заробітної плати залежить від зростання економіки України, яка зараз знаходиться у великій кризі. Про це розповів виконавчий директор громадської спілки "Економічний дискусійний клуб" Олег Пендзін, пише "Обозреватель".

Через економічну кризу зарплати не виростуть у 2020 році

За його словами, нещодавно Міжнародний валютний фонд оприлюднив нову оцінку ймовірного падіння економіки в Україні, яка за тиждень знизилася з 7,2% до 8,5%. Щодо зростання на наступний рік, то воно оцінювалося в 2,5%, а тепер цей показник опустився до 1,1%.

Економічний експерт вважає, що прогноз буде погіршуватися й надалі.

"Рівень падіння української економіки безпосередньо залежить від того, наскільки ми швидко і легко вийдемо з карантину. А ми зараз бачимо стрімке зростання хворих на коронавірус. Якщо цифри будуть погіршуватися, цілком можливо, що ми повернемося до жорсткого карантину. Тоді про українську економіку можна буде говорити лише в минулому часі", – каже він.

Але і при найкращому варіанті очікувати підйому не варто, українська економіка входить у затяжну кризу, каже економіст.

"Гарантоване до кінця цього року нічого не буде, якщо нам вдасться подолати захворюваність, і ми спокійно вийдемо з карантину, то в кращому випадку в січні наступного року у нас буде 1% зростання. А це, по суті, нічого. Коли ми падаємо на 8%, а в наступному зросли на 1%, то це лише означає, що ми впали на 7% по відношенню до 2019 року", – пояснив Пендзін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини