Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту активно ростуть: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту активно ростуть: названі причини

Ціни на нафту виросли приблизно на 2% в ході волатильної сесії в четвер на новинах про незначне покращення в економіці США і помірне підвищення попиту на паливо

25 червня 2020, 21:51 comments1405
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту марки Brent сьогодні зросли на 94 центи, або на 2,3% – до 41,25 дол. Американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 89 центів, або на 2,3% – до 38,90 дол.

Ціни на нафту активно ростуть: названі причини

Ціни на нафту знизилися на початку торгів, але після почали активно зростати. Reuters пише, що причиною для цього послужили дані про те, що минулого тижня менше американців подавали заявки на допомогу з безробіття, а замовлення на ключові капітальні товари відскочили в травні.

Тим не менш, зниження кількості безробітних було менше, ніж очікували аналітики. Крім того, підтвердилися очікування, що ВВП у другому кварталі може скоротитися на 40% у річному обчисленні.

У той же час, побоювання інвесторів з приводу попиту на нафту зберігалися після того, як Міжнародний валютний фонд передбачив більш глибоку глобальну рецесію, ніж передбачалося раніше.

Рекордне скорочення поставок нафти Організацією країн-експортерів нафти і її союзників (ОПЕК+) зберегла нафтовий ринок набагато сильніше, ніж у квітні, коли Brent досягла 21-річного мінімуму нижче 16 дол. за барель і американська нафта WTI досягла від'ємної вартості.

Інвестори чекають, що виробники, відомі як ОПЕК+, продовжать домовленість про рекордне скорочення видобутку після липня.

Раніше "Коментарі" писали, що оператор системи магістральних нафтопроводів України "Укртранснафта" вперше транспортує нафту марки WTI.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини