Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту рекордно ростуть: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту рекордно ростуть: названі причини

Ціни на нафту відреагували на слабкий долар і падіння запасів у США

6 серпня 2020, 01:55
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту в середу, 5 серпня, зросли до найвищого рівня з початку березня. Це сталося після різкого падіння запасів сирої нафти в США і ослаблення долара. Водночас зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом змушує інвесторів турбуватися. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту рекордно ростуть: названі причини

Нафта марки Brent завершила сесію зростанням на 74 центи, або на 1,7% — до 45,17 дол. За барель, в той час як нафта West Texas Intermediate піднялася на 49 центів, або на 1,2% — до 42,19 дол. за барель. Обидва контракти виросли більш ніж на 4% на початку сесії.

За даними Управління енергетичної інформації, запаси сирої нафти в США впали на 7,4 мільйона барелів. Однак, запаси дистилятів у Сполучених Штатах зросли на минулому тижні до найвищого рівня за останні 38 років, в той час як дистиляти узбережжя Мексиканської затоки перебували на рекордно високому рівні.

Дані по заводах США на цьому тижні також показали поліпшення замовлень, що деякі аналітики сприйняли як натяк на відновлення економіки.

Ділова активність в єврозоні повернулася до помірного зростання в липні, оскільки деякі обмеження, введені для зупинки поширення коронавірусу, ослабли. Зростання цін відбувається на тлі різкого зростання захворюваності коронавірусом, що може загрожувати відновленню попиту на паливо.

Крім того, на вартість нафти значно вплинув також курс долара, який падає на міжнародних ринках.

Нагадаємо, в Одесі намагаються підняти та відбуксирувати затонулий танкер Delfi. Однак під час робіт сталася надзвичайна подія: з танкера вилилося паливо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини