Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту рекордно зросли після нової угоди ОПЕК+
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту рекордно зросли після нової угоди ОПЕК+

Країни ОПЕК вирішили залишити рівень видобутку нафти в квітні на рівні попереднього місяця

4 березня 2021, 23:56
Поділіться публікацією:

Вартість нафти виросла більш ніж на 4% у четвер, 4 березня, досягнувши самого високого рівня більш ніж за рік. Це сталося після того як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її союзники погодилися зберегти обсяги видобутку нафти без змін у квітні, обґрунтовуючи це тим, що відновлення попиту на "чорне золото" після пандемії коронавірусу залишається стабільним. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту рекордно зросли після нової угоди ОПЕК+

Нафта. Фото: REUTERS/Brendan McDermid

Нафта марки Brent подорожчала на 2,67 долара, або на 4,2% — до 66,74 дол. за барель. Сьогодні вартість чорного золота досягала позначки в 67,75 дол. — найвищого рівня з січня 2020 року.

Ф'ючерси на американську нафту виросли на 2,55 дол., або 4,2%, закінчивши торги на позначці 63,83 дол. за барель. Цей сорт нафти сьогодні також оновив рекорд січня 2020 року, досягнувши позначки в 64,86 дол.

Деякі аналітики прогнозували, що альянс Організації країн-експортерів нафти та інших великих виробників (ОПЕК+) збільшить обсяги видобутку нафти приблизно на 500 тис. барелів на добу. Але цього не сталося. Лідер групи — Саудівська Аравія — заявила, що продовжить своє добровільне скорочення видобутку нафти на 1 мільйон барелів на добу і в найближчі місяці прийме рішення, коли варто збільшувати обсяги видобутку. В той самий час, Росії дозволили збільшити видобуток на 130 тис. барелів на добу у квітні, а Казахстану — на 20 тис. барелів на добу.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ціни на нафту злетіли до найвищого рівня приблизно за 13 місяців. "Коментарі" дізналися в експертів, з чим це пов'язано і як може відбитися на Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини