Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту різко знизилися: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту різко знизилися: названі причини

Країни ОПЕК завтра обговорять перспективи ринку нафти на 2021 рік

30 листопада 2020, 23:59
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту знизилися в понеділок, так як найбільші світові виробники нафти (ОПЕК) обговорювали продовження глибокого скорочення видобутку на переговорах на цьому тижні. Але найбільше на вартість нафти вплинули новини про те, що незабаром вакцина проти COVID-19 скоро стане доступною.

Ціни на нафту різко знизилися: названі причини

Нафта марки Brent з поставкою в січні, термін дії якої закінчується в понеділок, встановилася на рівні 47,59 дол. За барель, знизившись на 59 центів, або на 1,2%. Більш активно торгувався лютневий контракт марки Brent, в якому вартість чорного золота знизилася на 37 центів — до 47,88 дол.

Американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) з поставкою в січні встановилася на рівні 45,34 дол. за барель, знизившись на 19 центів, або на 0,4%.

Члени ОПЕК досягли широкого консенсусу щодо необхідності продовження існуючих скорочень видобутку нафти на три місяці з січня, якщо їх союзники в більш широкій групі ОПЕК+ також підтримають такий крок, заявили міністри і делегати.

Організація країн-експортерів нафти, Росія та інші країни, відомі як ОПЕК, планують провести більш широкі переговори у вівторок, 1 грудня, після того, як обговорення ключових міністрів в неділю не змогли прийти до консенсусу.

Ціни на нафту виросли в цьому місяці, зафіксувавши більш ніж 25%-вий приріст свого найбільшого місячного зростання з травня, оскільки розробка вакцини COVID-19 вселяє надію на відновлення економіки, яке може збільшити попит на паливо.

Опитування Reuters серед 40 економістів і аналітиків прогнозує, що в наступному році Brent коштуватиме в середньому 49,35 дол. За барель.

Goldman Sachs заявив, що зимовий сплеск захворюваності COVID-19 не завадить відновленню рівноваги на нафтовому ринку в результаті прогресу вакцинації.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, як зниження цін на нафту позначиться на Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини