Дефіцит пального на АЗС: міністр розповіла, коли проблема буде вирішена

Свириденко зазначила, що ця ситуація призведе до незначного подорожчання

Відчутні перебої з поставками на вітчизняних АЗС, що утворилися в ці дні в деяких регіонах країни, будуть ліквідовані протягом тижня. Про це повідомила перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

"Протягом наступних семи днів дефіцит буде ліквідовано, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України", – поділилась міністерка інформацією на своїй сторінці в соціальних мережах.

Також вона проінформувала, що ситуація з дефіцитом практично вирішена, але імпортні нафтопродукти стануть дещо дорожчими. І назвала причину.

"Це пов'язано насамперед з вищою ціною логістики через складні маршрути та використання кількох видів транспорту", - зазначила очільниця економічного міністерства.

Також Юлія Свириденко схарактеризувала теперішню ринкову ситуацію. Як вона стверджує, урядовці з часу військового вторгнення за посередництвом Міненерго, Мінекономіки щоденно контактують з операторами ринку, аби забезпечити українців та вітчизняні підприємств нафтопродуктами.

Також уряд вчасно ухвалив правильні рішення. Ці заходи суттєво зменшили негативний вплив на економічний сектор з причини раптового здорожчання нафтопродуктів на світовому ринку. При цьому, були вчасно скасовані акциз та знижено ПДВ з 20 до 7 відсотків.

До слова, РФ всіляко намагається знищити українську економіку, саме створенням штучного дефіциту пального, переконанана посадовиця. Знищений Кременчуцький нафтопереробний завод, де вироблялась переважна більшість українських нафтопродуктів, ще багато нафтобаз зі статусом оператора ринку з чималим запасом пального й стали головними чинниками тимчасових його перебоїв, що до кінця тижня буде ліквідовано.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що АТ "Укргазвидобування" в умовах війни підриває паливний ринок та маніпулює цінами на бензин.