Договір про ЗВТ з Великобританією запрацює з 2021 року - Шмигаль

Договір про зону вільної торгівлі допоможе спростити економічні відносини України і Великобританії

Україна зміцнює міжнародні комерційні зв'язки. Так, один із свідчень подібного тези стала заява прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. У своєму повідомленні в соцмережах чиновник заявив, що тепер Україні буде простіше торгувати зі Сполученим Королівством, оскільки вже з наступного року договір про зону вільної торгівлі між двома країнами набуде чинності.

"З 2021 року діятиме зона вільної торгівлі між Україною та Великою Британією. Як допомогти українському та британському бізнесу налагодити взаємини в нових умовах - обговорили з послом Великобританії в Україні Меліндой Сіммонс. Вдячний за плідний обмін думками. Упевнений, ЗВТ допоможе розкрити потенціал українсько-британських відносин", - поділився своїми діями прем'єр.

Як повідомляло видання "Коментарі", 7 серпня глава держави Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем. Дата вступу в силу угоди настане через 60 днів після ратифікації українським і ізраїльським парламентами. Нагадаємо, що переговори про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем почалися ще 6 років тому і завершилися тільки в березні 2018 року. Підписання угоди про вільну торгівлю відбулося в січні 2019 року. Це дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринку товарів Ізраїлю, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку і модернізації власного виробництва. Зона вільної торгівлі повинна буде сприяти подальшому розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між країнами.