Економіст назвав три сценарії, які чекають на економіку України після війни

Через відсутність перспектив багато українців ухвалюють для себе рішення - виїхати з країни

Як передає портал "Коментарі", минуло 200 днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну, від якого дуже сильно страждає економіка країни. Економічний експерт Данило Монін у себе у Facebook представив головні підсумки, що характеризують те, що зараз відбувається з економікою країни.

Експерт зазначив, що НБУ любить розповідати, що друк грошей веде до інфляції, але найголовніша проблема населення – це відсутність грошей. Цей нонсенс може вживатися виключно у головах керівництва НБУ.

"Гетьманцев та Марченко разом із "соросятами" люблять розповідати, як треба піднімати податки у війну, а фактично бізнес не має грошей утримувати робочі місця, і друга глобальна проблема – відсутність роботи. Результатом цієї політики є просто відсутність перспектив, коли населення голосує ногами... Навіть новий навчальний рік не повернув людей в Україну. Щотижня Україну залишає (втеча) 100-150 тисяч наших громадян і загальна кількість громадян поза Україною вже досягла 7 млн осіб. І це ще чоловіків не пускають. Думаю, так було б усі 9 млн людей. Бо саме чоловікам знайти роботу в Європі простіше, ніж жінкам", – написав Данило Монін.

За його словами, логічно у цьому всьому контексті економічній політиці виглядають бачення наших громадян на повернення додому. Найближчим часом це планують повернутися лише 10%. І зростає кількість громадян, які не планують повертатись ніколи.

Економіст вважає, що тому вимальовуються три сценарії після війни. Перший сценарій – сіра зона України без перспектив та від'їздом ще більшої кількості громадян. Другий сценарій – революція після війни. Третій сценарій – різка зміна економічної політики з пригнічує стимулюючу.

"Поки що за цими сценаріями маю розподіл шансів. 50-30-20%", - резюмував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - обстріли Росією енергетичних об'єктів: як мінімізувати загрозу – чого досягає агресор.